ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ
ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ
ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΞΕΝΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ
Ο ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ – ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΟΥ
( ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ 336 ΕΩΣ 390)
Όσιος Συμεών ο Στυλίτης
Simeon Stylites – an icon of second half of the 16th cent. from Kostarowce, Historic Museum in Sanok, Poland
Συμεών ο Στυλίτης – Εικόνα του δεύτερου μισού του 16ου αι. από Kostarowce, Ιστορικό Μουσείο στην Sanok, Πολωνία
Прп. Симеон. Чеканка. Сирия. 500 г. Лувр.
Ο άγιος Συμεών ο Στυλίτης. Αργυρεπίχρυση πλάκα του 6ου ή 7ου αιώνα
στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.
Ο άγιος Συμεών ο Στυλίτης. Ανάγλυφο σε βασάλτη από την Συρία (5ος ή 6ος αιώνας). Bode Museum, Berlin, Germany. Βλέπουμε το Άγιο Πνεύμα πάνω στο κεφάλι του αγίου, και έναν μοναχό ο οποίος τού πηγαίνει φαγητό ή νερό.
Ο άγιος Συμεών ο Στυλίτης. Ανάγλυφο σε βασάλτη (περ. 500 μΧ) από την περιοχή Hama της Συρίας. Μουσείο της Hama.
Λιπὼν Συμεὼν τὴν ἐπὶ στύλου βάσιν,
Τὴν ἐγγὺς εὗρε τοῦ Θεοῦ Λόγου στάσιν.
Ὑψιβάτης Συμεὼν Σεπτεμβρίου ἔκθανε πρώτῃ.
Симеон Столпник . Миниатюра Минология Василия II. Константинополь. 985 г. Ватиканская библиотека. Рим.
Όσιος Συμεών Στυλίτης. Μικρογραφία (Μινιατούρα) στό Μηνολόγιο τού Βασίλειου Β. τό ἔτος 985 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη. Τώρα ευρίσκεται στην Βιβλιοθήκη του Βατικανού. Ρώμη.
Прп. Симеон. Миниатюра. Византия. XI в. Дионисиат. Афон.
Όσιος Συμεών Στυλίτης. Μικρογραφία (Μινιατούρα) τού 11ου αιώνα μ.Χ.
στην Ιερά Μονή Διονυσίου. Άγιον Όρος
Прп. Симеон. Миниатюра. Русь. XVI в. Όσιος Συμεών Στυλίτης. Μικρογραφία (Μινιατούρα) τού 16ου αιώνα μ.Χ. στην Ρωσία
Прп. Симеон. Фреска. Кипр (Аракос). 1192 г.
Όσιος Συμεών. Τοιχογραφία τού έτους 1192 μ.Χ.
στην Ιερά Μονή της Παναγίας του Άρακα, η οποία είναι μια Μονή που βρίσκεται κοντά στο χωριό Λαγουδερά Λευκωσίας Κὐπρου. Η Μονή της Παναγίας του Άρακα ανάγεται στις εκκλησίες όπου δημιουργήθηκαν στη Μέση Βυζαντινή Περίοδο, γύρω στον 12ο αιώνα. Παρήκμασε τον 18ο αιώνα και σήμερα σώζεται το διώροφο μοναστηριακό κτήριο στην βόρεια πλευρά της εκκλησίας που χρησιμοποιείται σαν κατοικία του ιερέα. Η προέλευση του ονόματος Άρακος, ίσως να προέρχεται από το φυτό αρακάς ή από την λέξη ιέρακας, το γεράκι.
Ο όσιος Συμεών ο στυλίτης (ο πρεσβύτερος ή «ο εν τη μάνδρα»), που τιμάται από την Εκκλησία μας την 1η Σεπτεμβρίου, είναι ο πρώτος γνωστός μοναχός που ασκήτεψε πάνω σε στύλο. Γεννήθηκε γύρω στα 389 στο χωριό Σισάν, στα όρια Συρίας και Κιλικίας. Ήταν βοσκός των πατρικών προβάτων, όταν γνώρισε κάποιους ασκητές, πόθησε εξαιτίας τους τη μοναχική ζωή και ήρθε σ’ ένα μοναστήρι, στο χωριό Τελεδάν, όπου έζησε δέκα χρόνια (403-413) με αυστηρότατη άσκηση. Ύστερα έζησε έγκλειστος τρία χρόνια σε μια σπηλιά, κοντά στην Αντιόχεια, και στη συνέχεια πήγε στο χωριό Τελάνισσο, όπου ασκήθηκε αλλά τρία χρόνια σ’ ένα σπιτάκι. Τέλος, αποσύρθηκε στην κορυφή ενός λόφου και περιορίσθηκε σ’ έναν μικρό κυκλικό περίβολο («μάνδρα»), φτιαγμένο με μιαν αλυσίδα είκοσι πήχεων.
Η απίθανη αυστηρότητα της ζωής του και το θαυματουργικό χάρισμα συγκέντρωναν γύρω του πλήθη ανθρώπων, που του προξενούσαν μεγάλη ενόχληση. Για αυτό άρχισε ν’ ανεβαίνει σε στύλους ολοένα και ψηλότεροι. Ο τελευταίος, όπου έζησε πάνω από είκοσι χρόνια, είχε ύψος 16
18 μ.
Прп. Симеон.
Мануил Панселин.
Фреска церкви Успения Богородицы в Протате. Афон. Начало XIV в.
Όσιος Συμεών Στυλίτης
Τοιχογραφία ( Fresco) στις αρχές του 14ου αιώνα μ.Χ. .στον Ιερό Ναό τής Κοίμησης τής Θεοτόκου
στο Πρωτάτο. Καρυές. Άγιον Όρος, απο τον Μανουήλ Πανσέληνο
Прп. Симеон.
Тзортзи (Зорзис) Фука. Фреска. Афон (Дионисиат). 1547 г.
Όσιος Συμεών Στυλίτης
Τοιχογραφία ( Fresco.) τού έτους 1547 μ.Χ.
στήν Ιερά Μονή Διονυσίου Αγίου Όρους.
¨Εργο τούΤζώρτζης (Ζώρζης) Fuca.
Михаил еп. Синадский (?), Симеон Столпник
Минологий .
Фреска церкви Благовещения. Грачаница.
Косово. Сербия. Около 1318 г
Μιχαήλ Ἐπίσκοπος Συνάδων καί Συμεών Στυλίτης
Μηνολόγιο
Τοιχογραφία τού έτους 1318 μ.Χ.
στην Εκκλησία τού Ευαγγελισμού τής Θεοτόκου
τής Ιεράς Μονής Γκρατσάνιτσα. Σερβία (Κόσοβο).
Святой Преподобный Симеон Столпник. Фреска XVI век. церкви Богородицы в монастыре Студеница, Сербия. Όσιος Συμεών Στυλίτης Τοιχογραφία ( Fresco.) τού 16ου μ.Χ. στήν Ιερά Μονή Στουντένιτσα. Σερβία
Святой Преподобный Симеон Столпник. Фреска церкви Святого Креста в деревне Пелендри, Кипр. Όσιος Συμεών Στυλίτης Τοιχογραφία ( Fresco) στόν Ιερό Ναό τού Τιμίου Σταυρού στο χωριό Πελένδρι, Κύπρος.
Συμεὠν ο Στυλίτης.
Αμφιπρόσωπη φορητή Εικόνα τού 14ου αιώνα μ.Χ.
Συλλογή τής 4ης Εφορείς Βυζαντινών Δωδεκανήσου
Ο όσιος αφιέρωνε το μεγαλύτερο μέρος του εικοσιτετραώρου στην προσευχή. Έτρωγε ελάχιστα. Ήταν συνεχώς όρθιος, χωρίς προφύλαξη από τον ήλιο, τη βροχή, τον άνεμο ή το κρύο. Δυο φορές την ήμερα διέκοπτε τον ασκητικό του κανόνα και νουθετούσε το λαό, μεριμνούσε για τούς αρρώστους και τούς δυστυχισμένους, έκανε συμβιβασμούς διαφορών, έλυνε προβλήματα και μετέστρεφε στη χριστιανική πίστη τούς αλλόδοξους που πρόστρεχαν σ’ αυτόν μαζί με τούς χριστιανούς απ’ όλα τα σημεία τής Ανατολής και τής Δύσης. Κοιμήθηκε το 459 και κηδεύτηκε από τον πατριάρχη Αντιόχειας Μαρτύριο στη μεγάλη εκκλησία της Αντιόχειας.
Остатки столба, на котором стоял Симеон Столпник
Τα υπόλοιπα του στύλου πάνω στον οποίο βρισκόταν ο Συμεών Στυλίτης
Στο εκπληκτικό Ιεραποστολικό έργο, που, όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, πραγματοποίησε από την κορυφή του στύλου του ο αυστηρός αυτός ασκητής, θα αναφερθούμε στις επόμενες γραμμές, σταχυολογώντας τα σχετικά αποσπάσματα από την «Φιλόθεο Ιστορία» του Θεοδώρητου Κύρου, τον ελληνικό βίο του οσίου, γραμμένο από τον μαθητή του Αντώνιο, και τον συριακό βίο του .
Св. Симеон Столпник Антиохийский, прп. и Ставрокий (неизвестный святой). Обратная сторона; Св. Георгий Победоносец (15в.). Материал: шифер; Византия; XIV в.; местонахождение: Россия. Новгород Великий. Новгородский государственный объединенный музеи-заповедник (НГОМЗ); 4.3 x 5.8 см.; материал: камень; техника: резьба по камню
Ο Άγιος Συμεών Στυλίτης της Αντιόχειας, και Σταυρόκη (άγνωστος άγιος). Η αντίθετη πλευρά. Ο Άγιος Γεώργιος Νικηφόρος (15ος αιώνας). Υλικό: σχιστόλιθος. Βυζάντιο. 15ου αιώναμ.Χ. Τοποθεσία: Ρωσία. Νόβγκοροντ ο Μέγας. Κρατικό Ηνωμένο Μουσείο Κρατικού Μουσείου Νόβγκοροντ (NNOMZ); 4.3 x 5.8 cm. Υλικό: πέτρα; Μηχανήματα: πέτρινη γλυπτική
Симеон Антиохийский, Симеон Дивногорец и Алипий Столпник,
Фреска. Церковь Спаса Преображения на Ильине улице. Новгород. 1378 г.
Όσιοι Συμεών ο Στυλίτης, Συμεών ο Θαυμαστορείτης και Αλύπιος Στυλίτης.
Τοιχογραφία (Fresco) τού έτους 1378 μ.Χ. στον Ιερό Ναό τής Μεταμορφώσεως τού Σωτήρος
στην οδό Ilyin. Νόβγκοροντ. Ρωσία
Прп. Симеон Антиохийский
Феофан Грек.
Фреска. Церковь Спаса Преображения на Ильине улице. Новгород. 1378 г.
Όσιος Συμεών Στυλίτης.
Τοιχογραφία (Fresco) τού έτους 1378 μ.Χ. στον Ιερό Ναό τής Μεταμορφώσεως τού Σωτήρος
στην οδό Ilyin. Νόβγκοροντ. Ρωσία ( κτίστηκε το 1374 μ.Χ. καί είναι ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της αρχιτεκτονικής του Νόβγκοροντ του 14ου αιώνα και το 1378 μ.Χ. ζωγραφίστηκε με τοιχογραφίες).
από τον Θεοφάνη τον Έλληνα (περίπου το 1340 – περίπου το 1410 μ.Χ. ) ο οποίος είναι ένας σπουδαίος βυζαντινός και ρωσικός ζωγράφος ζωγράφος, μινιατούχος και δάσκαλος μνημειώδους ζωγραφικής τοιχογραφίας)
Симеон Столпник, Антиохийский, прп. Юго-западная камора; Россия. Новгород Великий; XIV в.; местонахождение: Россия. Новгород Великий. Церковь Преображения (Спас на Ковалеве). Неф
Συμεών Στυλίτης από την Αντιόχεια. Τοιχογραφία του 14ου αιώνα μ.Χ. στους νοτιοδυτικούς θαλάμους. στον Ιερό Ναό τής Μεταμορφώσεως τού Σωτήρος
(Σωτήρας στον Κοβαλέβ) Ρωσία. Μέγα Νόβγκοροντ. Ρωσία.
Κατεβαίνοντας περαιτέρω κατά μήκος του ρεύματος Volkhovets, μπορούμε να δούμε ένα ψηλό λόφο από μακριά. Σ ‘αυτό βρισκόταν το μοναστήρι Kovalevsky, από το οποίο τώρα υπήρχαν μόνο ερείπια. Η εκκλησία του Σωτήρος στον Κοβαλέβ χτίστηκε το 1345 από τον μποντάρ του Νόβγκοροντ Οντσίφορ Ζαμπίν
Прп. Симеон Столпник. Икона. Греция. 1664 г.
Οσ.. Συμεών. Εικονίδιο. Ελλάδα. 1664 μ.Χ.
Святой Преподобный Симеон Столпник.
Фрагмент Икона 1502 год.
из иконостаса собора Рождества Богородицы
Ферапонтова монастыря. ГРМ.
Όσιος Συμεών Στυλίτης
Τμήμα Εικόνα τού έτους 1502 μ.Χ.
από το τέμπλο τού Καθεδρικού Ιερού Ναού τής Γεννήσεως τής Θεοτόκου
τής Ιεράς Μονής Φεραπόντοφ – Μπελοζέρσκι
στην περιοχή Cyril της περιοχής Vologda. Ρωσία
Η φήμη του οσίου απλώθηκε γοργά παντού. Όλοι, κι από τα κοντινά κι από τα μακρινά μέρη, έτρεχαν κοντά του. Άλλοι έφερναν παράλυτους, άλλοι ζητούσαν να γιατρέψει αρρώστους, άλλοι παρακαλούσαν να μεσιτέψει στο Θεό για ν’ αποκτήσουν παιδιά. Μετά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, έφευγαν γεμάτοι χαρά. Και διαλαλώντας τις ευεργεσίες που δέχτηκαν, έστελναν στον όσιο πολύ περισσότερους ανθρώπους, που ζητούσαν κι εκείνοι τα ίδια. Έτσι, καθώς άρχισαν να καταφθάνουν από κάθε στράτα σαν ποτάμια οι προσκυνητές, σχηματίστηκε σ’ αυτόν τον τόπο ένα ανθρώπινο πέλαγος, που δεχόταν από παντού ποτάμια! Όχι μόνο ντόπιοι ούτε μόνο Χριστιανοί, αλλά και Ισμαηλίτες και Πέρσες και Αρμένιοι και Ίβηρες και Ομηρίτες κι εκείνοι που κατοικούν ακόμα πιο βαθιά μαζεύονταν στο ασκητήριο του οσίου. Ήρθαν και πολλοί που κατοικούσαν στα πέρατα της Δύσης, Ισπανοί και Βρετανοί και Γαλάτες. Όσο για την Ιταλία, λένε πως ο Συμεών είχε γίνει τόσο περιβόητος εκεί, ώστε κρεμούσαν μικρές εικόνες στις εισόδους όλων των εργαστηρίων, για να παίρνουν απ’ αυτές προστασία και ασφάλεια.
Симеон Столпник XVII
Όσιος Συμεών Στυλίτης (17ος αιώνας μ.Χ.
Прп. Симеон Столпник с житием. Икона. Углич. 2-я половина XVII в. 135 х 107. Из южного придела церкви Рождества Иоанна Предтечи “на Волге” г. Углича. УГИАХМ. Углич.
Όσιος Συμεών Στυλίτης με τον βίο του.. Εικόνα τού. δευτέρου μισού τού 17ου αιώνα μ.Χ. από το νότιο Παρεκκλήσι τού Ιερού Ναού τής Γεννήσεως τού Ιωάννη του Βαπτιστή “στο Βόλγα” στο Ούγκλιτς (Uglich).
μια πόλη στη Ρωσία , το διοικητικό κέντρο της περιοχής Uglich της περιοχής Yaroslavl , στους XIII-XVI αιώνα. Κέντρο του πριγκιπάτου Uglich , και από το 2004 – το κέντρο και ο μόνος οικισμός του αστικού οικισμού του Uglich [4] . Πληθυσμός – 32 321 [3] άτομα (2016).
Η πόλη βρίσκεται στον ποταμό Βόλγα ( δεξαμενή Uglich ) 200 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας και 97 χιλιόμετρα δυτικά του Γιαροσλάβ . Τουριστικό κέντρο στο ” χρυσό δαχτυλίδι “.
ΤΩΡΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ευρίσκεται στοΚρατικό Μουσείο Ιστορίας, Αρχιτεκτονικής και Τέχνης στο Ούγκλιτς (Uglich).
Ήταν αμέτρητοι, λοιπόν, όσοι έφταναν και ζητούσαν να τον αγγίξουν, ν’ ακουμπήσουν μόνο την άκρη του δερμάτινου χιτώνα του, πιστεύοντας πως έτσι θα έπαιρναν κάποια ευλογία. Ο άγιος, όμως, ένιωθε πως δεν ήταν άξιος ν’ απολαμβάνει τέτοια τιμή. Τον κούραζαν, άλλωστε, όλα αυτά. Έτσι, σοφίστηκε ν’ ανέβει σ’ έναν στύλο. Το ύψος του ήταν στην αρχή μικρό, έξι πήχες. Αργότερα ανέβηκε σε άλλον πιο ψηλό, ύστερα σε ψηλότερο και τέλος σ’ έναν που έφτανε τις τριάντα έξι πήχες. Γιατί το έκανε αυτό; Επειδή λαχταρούσε να πετάει στα ουράνια, ελεύθερος από καθετί γήινο. Και επειδή, φωτισμένος από το Θεό, στόχευε στην ωφέλεια και τη σωτηρία πολλών ψυχών. Βλέπετε, όσοι δεν πείθονται με λόγια και δεν ανέχονται τα κηρύγματα, σαγηνεύονται από τα παράδοξα θεάματα. Το παράδοξο τραβάει όλους και τους αναγκάζει να το προσέξουν, προετοιμάζοντας τους έτσι και στο να διδαχθούν. Έτσι έγινε και με τον όσιο Συμεών. Το παράδοξο θέαμα που παρουσίαζε ανεβασμένος σ’ έναν ψηλό στύλο, τραβούσε αμέτρητους περιέργους, που ήθελαν να πληροφορηθούν γιατί απομακρύνθηκε από τον κόσμο με τέτοιον τρόπο. Με την αφορμή αυτή ο όσιος τους δίδασκε και τούς κήρυσσε το λόγο του Θεού, μεταστρέφοντας πολλούς από την απιστία στην πίστη και από τα έργα της ανομίας στα έργα της ευσέβειας. Ίβηρες και Αρμένιοι και Πέρσες, όπως είπαμε, απαρνιόντουσαν κάτω απ’ το στύλο την προγονική τους πλάνη και δέχονταν την θεία αλήθεια με το άγιο βάπτισμα. Οι Ισμαηλίτες, μάλιστα, έφταναν σε ομάδες, διακόσιοι, τετρακόσιοι, κάποτε και χίλιοι. Με βοή αποκήρυσσαν την πατρική τους θρησκεία, έσπαζαν τα είδωλα που λάτρευαν πρώτα, εγκατέλειπαν μια για πάντα τα μυστηριώδη όργια τής Αφροδίτης και απολάμβαναν τα θεία μυστήρια του Χριστού, αφού άκουγαν από το αγιασμένο στόμα του στυλίτη σωτήριες διδαχές.
Ο Θεοδώρητος Κύρου, σύγχρονος και γνώριμος του οσίου, περιγράφει συνοπτικά το κοινωνικό και αποστολικό έργο του: «Νουθετώντας (το λαό) δυο φορές την ήμερα, πλημμυρίζει τ’ αυτιά των ακροατών με τα χαριτωμένα λόγια του και τους προσφέρει όσα το Άγιο Πνεύμα διδάσκει. Προτρέπει να στρέφουν το βλέμμα στον ουρανό, να πετάνε αφήνοντας τη γη και να οραματίζονται τη βασιλεία των ουρανών, να φοβούνται την κόλαση και να περιφρονούν τα γήινα, προσμένοντας τη μέλλουσα ζωή. Μπορεί να τον δεις να δικάζει, βγάζοντας σωστές και δίκαιες αποφάσεις. Όλα αυτά τα κάνει μετά την ακολουθία της ενάτης ώρας. Γιατί όλη τη νύχτα και τη μέρα, ως την ενάτη ώρα προσεύχεται. Ύστερα από την ενάτη ώρα, προσφέρει πρώτα τη θεία διδαχή σ’ όσους βρίσκονται εκεί, και στη συνέχεια ακούει το αίτημα του καθενός. Και αφού θεραπεύσει μερικούς, λύνει τις διαφορές όσων φιλονικούν. Γύρω στη δύση του ήλιου αρχίζει πάλι να προσεύχεται. Δεν παραμελεί όμως, να φροντίζει και για τις άγιες Εκκλησίες. Άλλοτε πολεμάει την πλάνη των ειδωλολατρών, άλλοτε συντρίβει τη θρασύτητα του Ιουδαίων, άλλοτε διαλύει τις ομάδες των αιρετικών. Και όλα τούτα τα κατορθώνει είτε στέλνοντας γράμματα στο βασιλιά, είτε εμπνέοντας στους άρχοντες το ζήλο για το Θεό, είτε παρακινώντας και τους επισκόπους ακόμα να φροντίζουν περισσότερο για το ποίμνιο».
Прпп. Симеон Столпник и Кириак Отшельник.
Икона. Греция. До 1577 г. 47 х 32. Монастырь Дионисиат (Афон).
Άγιοι Σίυμεών Στυλίτης και Κυριακός ο Αναχωρητής.
Εικόνα τού έτους περίπου 1577 μ.Χ. στην Ιερά. Μονή Διονυσίου (Άθως). Άγιον Όρος.
Святые Симеон Столпник, Иоанн Богослов, апостол Филипп. Икона (таблетка). Новгород. Конец XV в. 24 х 19. Из Софийского собора. Новгородский музей.
Άγιοι Συμεών ο Στυλίτης, ο Ιωάννης ο Ευαγγελιστής, ο Φίλιππος ο Απόστολος.
Εικόνα τού τέλους του 15ου αιώνα μ.Χ. από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό τήςς Αγίας Σοφίας. Νόβγκοροντ
ΤΩΡΑ ευρίσκεται
στο Κρατικό Ενωμένο Μουσείο του Νόβγκοροντ. Ρωσία
Αξίζει, όμως, να διηγηθούμε, ενδεικτικά, μερικά από τα θαύματα του οσίου Συμεών, που είχαν ως αποτέλεσμα τη μεταστροφή των ευεργετημένων στην αληθινή πίστη. Κάποτε ένας Σαρακηνός φύλαρχος έφερε στο στυλίτη κάποιον παράλυτο ομόφυλό του και παρακάλεσε για τη θεραπεία του. Ο άγιος του ζήτησε ν’ απαρνηθεί την προγονική του ασέβεια. Εκείνος δέχτηκε πρόθυμα. -Πιστεύει στον Πατέρα και τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα; τον ρώτησε ο ασκητής. -Πιστεύω, ομολόγησε ο Σαρακηνός. -Αφοί πιστεύεις, σήκω πάνω! Ο παράλυτος σηκώθηκε και περπάτησε. -Τώρα πάρε το φύλαρχο στους ώμους σου! τον πρόσταξε ο όσιος. Ο γιατρεμένος σήκωσε τον κατάπληκτο φύλαρχο, που ήταν εξαιρετικά μεγαλόσωμος, τον έβαλε στους ώμους του κι έφυγε ενθουσιασμένος, δοξάζοντας τον τρισυπόστατο αληθινό θεό.
Симеон Столпник, Антиохийский, прп и Давид Солунский (Фессалоникийский).
Икона. Греция. XV в. 40 х 26,5. Монастырь Ватопед (Афон).
Ἀγιοι Συμεών Στυλίτης και Δαυιδ Θεσσαλονίκης.
Εικόνα τού 15ου αιώνα μ.Χ. στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου (Άθως Άγιον Όρος).
Σε μια πόλη τής Παλαιστίνης ήταν διοικητής κάποιος ειδωλολάτρης, καμπούρης τόσο, που το κεφάλι του ακουμπούσε στο στήθος του και δεν μπορούσε να περιστραφεί. Κάποιοι φίλοι του, έχοντας ακούσει για τα θαύματα του στυλίτη, τον έφεραν κάτω από το στύλο και παρακάλεσαν για τη θεραπεία του. Μα και ο ίδιος καμπούρης άρχισε να ικετεύει τον όσιο κραυγάζοντας τόσο δυνατά, ώστε Εκείνος δεν μπορούσε να προσευχηθεί για χάρη του στον Κύριο. Ο ειδωλολάτρης, πιστεύοντας πως ο Συμεών είχε δική του θαυματουργική δύναμη, του ζητούσε ν’ ακουμπήσει το χέρι του στο κεφάλι του, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα γινόταν καλά αμέσως. Ο όσιος, όμως, του είπε:
– Είμαι ένας αμαρτωλός και τιποτένιος άνθρωπος. Το χέρι μου δεν έχει καμιά ξεχωριστή δύναμη. Μόνο αν ευδοκήσει ο Θεός, θα πραγματοποιηθεί η επιθυμία σου, γιατί μόνο αυτός έχει τη δύναμη να θαυματουργεί. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να θεραπεύσει άλλον, αν ο Κύριος δεν το θέλει. Παραδόσου, λοιπόν, στην παντοδυναμία του αληθινού Θεού, του δημιουργού και κυβερνήτη του κόσμου, και θα ευεργετηθείς.
Τότε ο καμπούρης σταμάτησε να φωνάζει, αφήνοντας τον όσιο να προσευχηθεί απερίσπαστος. Και μόλις Εκείνος τέλειωσε την προσευχή του, το θαύμα έγινε. Ο ταλαίπωρος άνθρωπος ορθώθηκε, στάθηκε ίσια και άρχισε να χοροπηδάει χαρούμενος σαν παιδί. Άνοιξε τότε τις κασέλες, που είχε φέρει μαζί του, και πρόσφερε στον ευεργέτη του ανεκτίμητα χρυσαφικά κι ασημικά. Ο στυλίτης κοίταξε τα δώρα με περιφρόνηση και του είπε:
-Αν θέλεις να μ’ ευχαριστήσεις, να δεχτείς το φως της αλήθειας. Να βαπτιστείς, για να πάρεις την άφεση. Κι ακόμα να ελευθερώσεις όλους τούς δούλους σου, για να ελευθερωθεί και η δική σου ψυχή από το ζυγό του σατανά.
Ο γιατρεμένος πρόθυμα έκανε ότι του είπε ο άγιος. Και αργότερα, γεμάτος χαρά και χάρη Θεού, έφυγε για την πόλη του.
Ένας άρχοντας των Περσών ήταν πολύ δυστυχισμένος, γιατί ο μονάκριβος γιος του κειτόταν δεκαπέντε χρόνια παράλυτος. Έστειλε, λοιπόν, στον όσιο τον επίσκοπο της τοπικής Εκκλησίας, με την παράκληση να προσευχηθεί στον Κύριο για τη θεραπεία του παιδιού του. Του έδωσε, μάλιστα, και δυο υφάσματα από πολύτιμο μετάξι με κεντημένους επάνω χρυσούς σταυρούς, για να τα προσφέρει στον στυλίτη.
Ο επίσκοπος διηγήθηκε στο Συμεών το δράμα του παιδιού και του πατέρα του. Ο όσιος σπλαχνίστηκε και είπε στον επίσκοπο:
-Πάρε αυτά τα υφάσματα που έφερες, έτσι διπλωμένα όπως είναι, και πήγαινε στο καλό. Όταν φτάσεις κοντά στην πόλη σας, κατέβα από το ζώο σου, κράτησε τα υφάσματα στο στήθος σου και προχώρησε ως το σπίτι του άρχοντα πεζός και αμίλητος. Μπες μέσα, στάσου πάνω απ’ το παιδί σκέπασε το με τα υφάσματα και πες του: Ο αμαρτωλός Συμεών σου παραγγέλλει: Στο όνομα του Κυρίου Ιησού Χριστού, σήκω!».
Ο επίσκοπος έφυγε κι έκανε όπως του υπέδειξε ο όσιος. Μόλις σκέπασε το παιδί με τα υφάσματα, αυτό πετάχτηκε όρθιο και θεραπευμένο.
Ο Πέρσης άρχοντας και ολόκληρη η οικογένειά του ευχαρίστησαν και δόξασαν το Θεό. Και ο επίσκοπος, μετά από σχετικό αίτημά τους, τους κατήχησε και τους βάπτισε.
Κάποιος πλούσιοι από το Σαβά έπασχε από πονοκέφαλο συνεχή και οδυνηρό τόσο, που ένιωσε να του σουβλίζουν κάθε στιγμή το μυαλό. Ανακουφιζόταν λίγο, μόνο όταν χτυπούσε το κεφάλι του πάνω στα δοκάρια των τοίχων του σπιτιού του!
Μόλις έμαθε για τον θαυματουργό στυλίτη, ετοιμάστηκε για το μακρύ ταξίδι και ξεκίνησε, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο των θηρίων και των ληστών, που παραμόνευαν εδώ κι εκεί μέσα στην απέραντη έρημο. Σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο ταξίδευε ο άρρωστος. Και όσο πλησίαζε, πράγμα παράδοξο, οι πόνοι του λιγόστευαν. Αντίθετα, όσο κι αν έτρωγε, οι προμήθειές του έμεναν απείραχτες!
Έφτασε επιτέλους στο στύλο του οσίου. Εκείνος, αφού πληροφορήθηκε το πρόβλημά του, ζήτησε να του φέρουν νερό από την κοντινή πηγή. Προσευχήθηκε, το ευλόγησε και πρόσταξε τον άρρωστο να το πιει στο όνομα του Χριστού. Ύστερα, παίρνοντας από το ίδιο νερό, του ράντισε και το κεφάλι. Δεν χρειαζόταν τίποτε άλλο. Ο λίγος πόνος που είχε απομείνει, εξαφανίστηκε κι αυτός. Ο άνθρωπος ευχαρίστησε τον όσιο και δόξασε το Θεό. Ζήτησε, μάλιστα, και να βαπτιστεί. Λίγο αργότερα, φεύγοντας Χριστιανός πια, διαλαλούσε τα μεγαλεία του Κυρίου ως τη μακρινή πατρίδα του.
Прп. Симеон. Фреска. Кипр (Аракос). 1192 г.
Οσ. Συμεών. Τοιχογραφία (Fresco). Κύπρος (Άραξος). 1192 μ.Χ.
Ένα παρόμοιο μακρύ ταξίδι έκανε και μια ομάδα από τέσσερις λεπρούς και τρεις δαιμονισμένους, που ξεκίνησαν από τα βάθη της Ανατολής κι έκαναν δεκατρείς μήνες ώσπου να φτάσουν στον όσιο. Και εκείνοι, παρά τη μεγάλη απόσταση, ούτε μια φορά δεν έχασαν το δρόμο, μα ούτε κι οι τροφές ή το νερό τούς έλειψαν καθόλου.
Φτάνοντας κάτω απ’ τον στύλο, διηγήθηκαν στον όσιο τα παθήματα τους και ζήτησαν τη βοήθεια του.
-Ο Θεός, αποκρίθηκε Εκείνος, που σου έδειξε το δρόμο να έρθετε ως εδώ, θα σας δώσει και την υγεία σας.
Ζήτησε νερό, το ευλόγησε και τούς το έδωσε να πιουν και να ραντιστούν στο όνομα του Κυρίου. Μόλις το έκαναν, έγιναν και οι επτά καλά! Ύστερα απ’ αυτό, αρνήθηκαν τη λατρεία των ειδώλων, βαπτίστηκαν και έφυγαν δοξάζοντας το Θεό.
Прп. Симеон. Миниатюра. Византия. XI в. Дионисиат. Афон.
Οσ. Συμεών. Μικρογραφία. Βυζάντιο. 11ου αιώνα στην Μονή Διονυσίου. Άθως.
Κάποτε ήρθαν κάτω απ’ το στύλο αντιπρόσωποι των κατοίκων της οροσειράς του Λιβάνου και ανάστατοι είπαν στον όσιο:
– Στον τόπο μας παρουσιάστηκαν κάτι αγρία θηρία, πρωτοφανέρωτα και άγνωστα, που κατασπαράζουν ανθρώπους και ζώα. Πολλές φορές μπαίνουν στα σπίτια, αρπάζουν τα παιδιά και τα καταβροχθίζουν μπροστά στα έντρομα μάτια των μανάδων τους. Ο φόβος και ο θρήνος έχουν απλωθεί παντού.
-Μην παραξενεύεστε για τη συμφορά που σας βρήκε, είπε ο άγιος. Είναι η τιμωρία για τα έργα σας. Οι προγονοί σας εγκατέλειψαν τον αληθινό Θεό, τον πλάστη και ευεργέτη μας, και λάτρεψαν τα βουβά είδωλα. Κι εσείς επιμένετε στην πλάνη αυτή. Τα θηρία σας ταλαιπωρούν με παραχώρηση του Κυρίου, που θέλει να σας οδηγήσει στη μετάνοια και να σας φέρει κοντά Του. Αν όμως δεν έχετε σκοπό να μετανοήσετε, άδικα ήρθατε ως εδώ. Να ζητήσετε τη βοήθεια των ειδώλων που προσκυνάτε!
Εκείνοι τότε έπεσαν στα γόνατα και άρχισαν να παρακαλούν με δάκρυα το στυλίτη:
-Λυπήσου μας! Μεσίτεψε για μας στο Θεό! θα μετανοήσουμε!…
Μαζί τους ικέτευαν τον όσιο και άλλοι, που έτυχε να βρίσκονται εκεί, και τους σπλαχνίστηκαν.
-Μόλις απαρνηθείτε την πλάνη σας, αποκρίθηκε πάνω απ’ το στύλο του ο γέροντας και βαπτιστείτε στο όνομα του Χριστού, τότε θα παρακαλέσω τον Κύριο να σας δείξει τη φιλανθρωπία Του.
Μ’ ένα στόμα οι ειδωλολάτρες υποσχέθηκαν πως, όταν θα γύριζαν στην πατρίδα τους, θα κατεδάφιζαν αμέσως τα Ιερά των ειδώλων και θα έριχναν στη φωτιά τα ξόανα.
Ο άγιος κατάλαβε πως η μεταστροφή τους ήταν αληθινή. Τούς έδωσε, λοιπόν, ένα κουτάκι με ευλογημένη σκόνη και τούς είπε:
-Να πάτε στο καλό! Μόλις φτάσετε στον τόπο σας, να περάσετε απ’ όλα τα χωριά. Στην εμπασιά κάθε χωριού, να χώνετε στη γη τέσσερις πέτρες. Και πάνω σε κάθε πέτρα να σχηματίζετε με τούτη τη σκόνη τρεις σταυρούς. Αν υπάρχουν εκεί Χριστιανοί ιερείς, φωνάξτε τους να σας βοηθήσουν και να τελέσουν νυχτερινές λειτουργίες. Τότε ο Θεός θα κάνει το θαύμα Του. Κανένας άνθρωπος δεν θα χαθεί πια από τα θηρία.
Επιστρέφοντας στη χώρα τους οι ειδωλολάτρες διαπίστωσαν ότι, από την ώρα που ο Συμεών είχε προσευχηθεί γι’ αυτούς, όλα τα θηρία είχαν φύγει από τα χωριά και αποτραβηχτεί στα δάση. Όταν, λοιπόν, έκαναν ότι τούς συμβούλεψε ο όσιος, είδαν τα θηρία να τρέχουν και να έρχονται γύρω από τις πέτρες, ουρλιάζοντας απαίσια. Πολλά έπεφταν και ψοφούσαν επιτόπου. Αλλά έφευγαν αλαφιασμένα και χάνονταν. Σε δέκα μέρες δεν είχε απομείνει κανένα.
Πήραν τρία τομάρια από τα ψόφια θηρία και τα έφεραν στον όσιο. Και αφού του διηγήθηκαν το θαύμα, βαπτίστηκαν όλοι κι έγιναν Χριστιανοί. Μια βδομάδα έμειναν εκεί, ακούγοντας τις σοφές διδαχές του πνευματοφόρου στυλίτη, και μετά έφυγαν χαρούμενοι για την πατρίδα τους, δοξάζοντας το Θεό.
Αλλά σταματάμε εδώ τη διήγηση, γιατί τα μεγάλα και θαυμαστά έργα του οσίου Συμεών δεν έχουν τέλος. Όπως σημειώνει ωραιότατα ο Σύρος βιογράφος του, «ποιο στόμα θ’ αποτολμούσε να διηγηθεί ή ποιο χέρι θα μπορούσε να γράψει ή ποιο σοφό μυαλό θα μπορούσε να υπολογίσει τις αναρίθμητες ευεργεσίες που έκανε ο Θεός στον κόσμο μέσω του αγίου; Πόσους ανθρώπους, που ήταν μακριά από τον Κύριο, έφερε κοντά Του; Πόσοι πλανεμένοι γύρισαν με τη διδαχή του από την άγνοια στην αληθινή γνώση; Πόσες χιλιάδες και μυριάδες «αλλότριων», χάρη στο κήρυγμά του, έγιναν μέλη τής Εκκλησίας και υποτάχθηκαν στο Χριστό; Ποιος μπορεί να λογαριάσει τις τόσες και τόσες χιλιάδες αγρίων, που, βλέποντας και ακούγοντας τον, με χαρά εγκολπώθηκαν τη χριστιανική πίστη και έγιναν υπηρέτες της αλήθειας; Γιατί η φήμη των ευεργεσιών, που έκανε ο Κύριος με τα χέρια του οσίου, ταξίδεψε απ’ τη μιαν άκρη του κόσμου ως την άλλη.
Κι έτσι εκπληρώθηκε το γραφικό: «Εις πάσαν την γην εξήλθεν οι φθόγγοι αυτών και εις τα πέρατα της οικουμένης τα ρήματα αυτών (Ψαλμ. 18:5)».
Πηγή: Synaxaristis και diakonima
Ιερά Λείψανα
Μέρος του ποδός του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Χιλανδαρίου Αγίου Όρους.
Μέρος της δεξιάς του Αγίου βρίσκεται στη Μονή Μουτσιάλης Βεροίας.
Αποτμήματα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου φυλάσσονται στις Μονές Παντελεήμονος Αγίου Όρους, Τιμίου Προδρόμου Βεροίας και Αγίου Βλασίου Τρικάλων Κορινθίας.
Αυτό το ιερό λείψανο του Αγίου Συμεών του Στυλίτου φυλάσσεται στην Ιερά Μονή της Μεταμόρφωσης (Μεταμόρφωση) του Σωτήρος των στη Βέροια..Είναι το δεξί χέρι του Αγίου Συμεών, εσώκλειστο σε ασήμι το οποίο διαμορφώνεται σε ένα χέρι. Το περίβλημα είναι απο ασημί χρονολογείται από το 1939. Πριν το λείψανο φυλάσσόταν μέσα σε ένα κουτί και η ιστορία της χάνεται στο χρόνο. Ωστόσο, υπάρχουν αρχαίες μάρτυρες που μαρτυρούν την ύπαρξη αυτού του λείψανου. Είναι ενδιαφέρον, ο πυλώνας του Αγίου Συμεών στη Συρία ήταν λίγο έξω από την Βέροια, τη Συρία (το σημερινό Χαλέπι) και τα λείψανα του χεριού του είναι στην Βέροια, Ελλάδα.
Λειψανοθήκες της Ιεράς μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους που περιέχουν:
και μικρολείψανα των: … Οσίου Συμεών του Στυλίτου.
Στην Ιερα Μονη Τιμίου Προδρόμου Νικήσιανης Βεροίας φυλλάσονται λείψανα πολλών αγίων όπως: Λείψανο Οσίου Συμεών του Στυλίτου.
Ἀπολυτίκιον
Ἦχος δ’. Ταχὺ προκατάλαβε.
Ὡς στήλην θεόγραφον τῶν ἱερῶν ἀρετῶν, τοῦ βίου σου ἔλειπες τὰς ἀναβάσεις ἡμῖν, Συμεὼν παμμακάριστε· σὺ γὰρ ἐπὶ τοῦ στύλου ὡς πυρσὸς διαλάμπων, ἕλκεις ἡμᾶς χαμόθεν πρὸς ζωὴν οὐρανίαν, τὸν τρόπον τῆς εὐδρομίας φαίνων τοῖς ἔργοις σου.
Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
Ἦχος α’.
Ὑπομονῆς στύλος γέγονας, ζηλώσας τοὺς προπάτορας Ὅσιε, τὸν Ἰὼβ ἐν τοῖς πάθεσι, τὸν Ἰωσὴφ ἐν τοῖς πειρασμοῖς, καὶ τὴν τῶν Ἀσωμάτων πολιτείαν, ὑπάρχων ἐν σώματι, Συμεὼν Πατὴρ ἡμῶν Ὅσιε, πρέσβευε Χριστῷ τῷ Θεῷ, σωθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.
Κοντάκιον
Ἦχος β’. Αὐτόμελον.
Τὰ ἄνω ζητῶν, τοῖς κάτω συναπτόμενος, καὶ ἅρμα πυρός, τὸν στύλον ἐργασάμενος, δι᾽ αὐτοῦ συνόμιλος, τῶν Ἀγγέλων γέγονας Ὅσιε, σὺν αὐτοῖς Χριστῷ τῷ Θεῷ, πρεσβεύων ἀπαύστως ὑπὲρ πάντων ἡμῶν.
Κάθισμα
Ἦχος πλ. δ’. Τὴν Σοφίαν καὶ Λόγον.
Ὑπερζέσας τῇ πίστει Πάτερ σοφέ, καὶ προσκαίρων ἁπάντων ὑπεριδών, Χριστῷ ἠκολούθησας, τῇ δυνάμει τοῦ Πνεύματος, ἐγκρατείᾳ τήξας, τὸ σῶμά σου Ὅσιε, οὐρανῶν τὴν δόξαν, ἀεὶ προορώμενος· ὅθεν καὶ ἐφεῦρες, πρὸς ἀνάβασιν θείαν, τοῦ στύλου τὴν κλίμακα, τῷ σῷ πόθῳ κατάλληλον, Συμεὼν ἱερώτατε. Πρέσβευε Χριστῷ τῶ Θεῷ, τῶν πταισμάτων ἄφεσιν δωρήσασθαι, τοῖς ἑορτάζουσι πόθω, τὴν ἁγίαν μνήμην σου.
Ὁ Οἶκος
Τοῦ Συμεὼν τὸν ἄμεμπτον βίον, ποία γλῶσσα ἀνθρώπων ἐξαρκέσει ποτέ, πρὸς ἔπαινον ἐξηγήσασθαι; ὅμως ὑμνήσω Θεοῦ σοφία, τὰ τοῦ ἥρωος ἆθλα καὶ τοὺς ἀγῶνας, τοῦ ἐν τῇ γῇ ὡς φωστῆρος φανέντος τοῖς πᾶσι βροτοῖς, καὶ μεγάλως τῇ καρτερίᾳ τῷ χορῷ τῶν Ἀγγέλων ἐκλάμψαντος· σὺν τούτοις γὰρ ψάλλων ἀπαύστως Χριστῷ, πρεσβεύων οὐ παύει ὑπὲρ πάντων ἡμῶν.
ΑΠΟ ΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙ
(μετάφραση Google)
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΡΘΑ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Ο άγιος Συμεών γεννήθηκε κατά της Συρίας την Αντιόχεια στη μέση του IV αιώνα από φτωχούς γονείς.Στα νιάτα του είχε τείνει τα πρόβατα του πατέρα του. Μια μέρα ήρθε στο ναό, άκουσε το τραγούδι των Μακαρισμούς ( Κατά Ματθαίον 5 :. 3-12 ), και εκεί γεννήθηκε η δίψα της μια δίκαιη ζωή. Συμεών άρχισε να προσεύχεται στο Θεό και να του ζητήσει να καθορίσετε τον τρόπο για να επιτευχθεί πραγματική δικαιοσύνη. Σύντομα, ονειρεύτηκε ότι θα σκάβει το έδαφος, όπως ήταν για την ίδρυση ενός κτιρίου. Η φωνή είπε, «σκάψει βαθύτερα». Συμεών έγινε πιο δύσκολο να σκάψουν.Λαμβάνοντας υπόψη έσκαψαν μια τρύπα αρκετά βαθιά, σταμάτησε, αλλά η ίδια η φωνή του είπε να σκάψει βαθύτερα. Το ίδιο διάταγμα επαναλήφθηκε αρκετές φορές. Στη συνέχεια, ο Συμεών άρχισαν να σκάβουν ασταμάτητα μέχρι τη μυστηριώδη φωνή τον σταμάτησε λέγοντας: «Φτάνει πια! Και τώρα, αν θέλετε να οικοδομήσουμε, να χτίσουν, εργάζονται επιμελώς, γιατί χωρίς προσπάθεια τίποτα δεν θα επιτύχουν την επιτυχία. « Η απόφαση να γίνει μοναχός, ο Άγιος Συμεών έφυγε από το σπίτι και πήρε μοναχός σε γειτονικό μοναστήρι. Εκεί περάσει κάποιο χρονικό διάστημα στη μοναστική ζωή της προσευχής, της νηστείας και την υπακοή και στη συνέχεια σε ακόμη μεγαλύτερη κατορθώματα αποσύρθηκε στην έρημο της Συρίας. Εδώ, Αγίου Συμεών ξεκίνησε ένα νέο είδος ασκητισμού: «. Πυλώνας-κατοικία» Έχοντας δημιουργήσει ένα πυλώνα πολλών μέτρα σε ύψος, εγκαταστάθηκε σε αυτό, και αυτό στέρησε τον εαυτό της την ευκαιρία να ξαπλώσετε και να χαλαρώσετε. Στέκεται, μέρα και νύχτα, σαν ένα κερί στην μπροστινή θέση, σχεδόν συνεχώς προσεύχεται και σκέφτεται για τον Θεό.Εκτός από τα αυστηρότερα εγκράτεια στο φαγητό, υπόμεινε εθελοντικά πολλές δυσκολίες: βροχή, ζέστη και το κρύο. Έφαγε εμποτισμένο το σιτάρι και το νερό, η οποία τον έφερε τα ευγενικοί άνθρωποι.
κατόρθωμα του έγινε γνωστή σε πολλές χώρες, και να συνέρρεαν πολλοί επισκέπτες από την Αραβία, την Περσία, την Αρμενία, τη Γεωργία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Βρετανία. Βλέποντας εξαιρετική δύναμη του μυαλού και να ακούτε εμπνευσμένη διδασκαλία του, πολλοί ειδωλολάτρες είχαν πειστεί για την αλήθεια της χριστιανικής πίστης και βαφτίστηκε.
Ο άγιος Συμεών χορηγήθηκε το δώρο της επούλωσης ψυχική και σωματική ασθένεια και να προβλέψει το μέλλον. Ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Β ο Νεότερος (408-450 gg.) Είναι πολύ σεβαστή Σεβάσμιος Συμεών και συχνά ακολούθησε τη συμβουλή του. Όταν ο αυτοκράτορας πέθανε, η χήρα του, βασίλισσα Ευδοκία είχε παρασυρθεί στην αίρεση μονοφυσιτών. Μονοφυσίτες δεν αναγνώρισε τον Χριστό σε δύο φύσεις – θεία και ανθρώπινη, και μόνο ένα θεϊκό. Αγίου Συμεών αναθέτει τη βασίλισσα, και έγινε και πάλι Ορθόδοξος Χριστιανός. Ο νέος αυτοκράτορας Μαρκιανός (450 με 457 gg.) Στην κοινός ρούχα κρυφά επισκέφθηκε Μοναχός και διαβούλευση μαζί του. Με τις συμβουλές της Μεσογειακής Συμεών Μαρκιανού κλήθηκε να Χαλκηδόνας IV Οικουμενική Σύνοδο το 451, το οποίο καταδίκασε την αίρεση μονοφυσίτη.
Αγίου Συμεών έζησε πάνω από εκατό χρόνια και πέθανε ενώ προσευχόταν στην 459 χρόνων.λείψανα του είναι στην Αντιόχεια. Ορθόδοξη Εκκλησία στη λατρεία αφιερωμένη στον Άγιο Συμεών, τον αποκάλεσε «ένας άνθρωπος του ουρανού, γήινη άγγελος και μια λάμπα του σύμπαντος.»
Симеон Столпник
русская икона, 1465 год
Συμεών ο Στυλίτης
Ρωσική εικόνα τού έτους 1465 μ.Χ.
ΠΛΗΡΗΣ ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΥΜΕΩΝ ΚΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΜΑΡΘΑ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑ
Σε μια χώρα της Καππαδοκίας [1] , στο χωριό Sisan, οι Χριστιανοί Susotion και η Μάρθα έζησε. Ο Θεός ευλόγησε το γάμο τους με ένα γιο, τον οποίο ονόμασαν Συμεών, και μετά από τον τρόπο της χριστιανικής, βρέχεται από το πλύσιμο των Βάπτιση [2] . Όχι στο βιβλίο-learning, αλλά και στην απλότητα και την ευγένεια έφερε αυτόν τον νεαρό άνδρα? αλλά η σοφία του Θεού και συχνά σταθώ σε απλούς ανθρώπους και εκλέγουν οργάνων τους, με σκοπό να συγχύσει το φιλοσοφείν αυτού του αιώνα ( 1 Κορινθίους 15 :. 21 ). Μέλλον λεκτική βοσκό των προβάτων [3] Συμεών, όταν ήταν δεκατριών ετών, άρχισε να βόσκουν τα πρόβατα του πατέρα του. Όπως ο Ιακώβ, ο Μωυσής, και ο David, ο οποίος οδηγήθηκαν επίσης τα πρόβατα και έχουν λάβει θείες αποκαλύψεις, κλήθηκε από τον Θεό και Συμεών. Κάποτε, κατά τη διάρκεια ενός προβάτου σε λίγες ημέρες του χειμώνα δεν τίθεται σε βοσκότοπους, επειδή έχει πέσει πολύ χιόνι [4] . Απαλλαγμένες από την υπόθεση, ο νεαρός άνδρας ευλόγησε την Κυριακή πήγε στον πατέρα και τη μητέρα της εκκλησίας. ακούγοντας προσεκτικά για να Συμεών που τραγουδούσε στην εκκλησία και να διαβάσετε, και να ακούσει το Ευαγγέλιο, το οποίο περιγράφει την μακαριότητα των φτωχών, εκείνοι που πενθούν, ο πράος και οι καθαροί στην καρδιά [5] . Είπε, στέκεται δίπλα του μια ειλικρινή γέρος, τι σημαίνουν αυτές οι λέξεις.Νουθεσία του Πνεύματος του Θεού, ο γέρος άρχισε να εξηγήσει στους Συμεών και για μεγάλο χρονικό διάστημα τον δίδαξε, δείχνοντας τον δρόμο για την πνευματική φτώχεια, την αγνότητα, την αγάπη του Θεού και μια ενάρετη ζωή. Καλή σπόροι διδασκαλίες πρεσβύτεροι έπεσαν σε καλό χώμα: για μια φορά μέσα στην ψυχή μου γεννήθηκε Συμεών ζήλο επιδίωξη του Θεού και μεγάλωσε μια ισχυρή επιθυμία να πάει κοντά, που οδηγεί σ «Αυτόν ( Λουκ 13 :. 24 ? Ματθαίος 7: 14. ). Έβαλε στο μυαλό του να πέσει αμέσως τα πάντα και να επιδιώξει μόνο σε ό, τι θέλησε. Προσκυνήσουν γέροντας και blagodarstvuya χρήσιμο για τη μάθηση, Συμεών του είπε:
– Είστε για μένα έχει γίνει τώρα ο πατέρας και η μητέρα, ένας δάσκαλος στις καλές πράξεις και ο ηγέτης στη διάσωσή μου.
Αμέσως μετά από αυτό, Συμεών βγήκαν από την εκκλησία και, χωρίς να πάει στο σπίτι, έκλεισε τον εαυτό του σε μια καλή θέση για την προσευχή. Εδώ, ο ίδιος έπεφτε στα γόνατα στο έδαφος σταυρωτά[6] και με δάκρυα ικέτευσε τον Κύριο να του δείξει το δρόμο προς τη σωτηρία. Για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα βάζει και προσευχήθηκε, τελικά αποκοιμήθηκα και σε ένα όνειρο είδε ένα όραμα.Ονειρεύτηκε ότι ήταν το σκάψιμο ένα χαντάκι για ορισμένα κτίρια. Και τότε άκουσε μια φωνή να λέει: «! Σκάψτε βαθύτερα» Άρχισε να σκάψει βαθύτερα? Στη συνέχεια, νομίζοντας ότι είναι αρκετά [7] , σταμάτησε, αλλά στη συνέχεια άκουσα μια φωνή επιβλητική να σκάψει ακόμα πιο βαθιά. Πάλι άρχισε να σκάβει, και όταν σταμάτησε και πάλι, η τρίτη φορά την ίδια φωνή καλώντας τον να την ίδια εργασία.Τέλος, άκουσε:
– Σταμάτα. Τώρα, αν θέλετε να χτίσετε ένα κτίριο, να χτίσει, αλλά να εργαστούμε σκληρά, γιατί τίποτα σε κανέναν χρόνο χωρίς πρόβλημα.
Αυτό είναι ένα θαυμάσιο όραμα ήρθε μετά από Συμεών. Σε βαθιά ταπεινότητα του, που ένα ίδρυμα για να βελτιώσουν τον εαυτό τους και τους άλλους, ότι οι αρετές και τις πράξεις του, φάνηκε να είναι πάνω από την ανθρώπινη φύση [8] .
Μετά από αυτό το όραμα, Συμεών σηκώθηκε και πήγε σε ένα από τα μοναστήρια που ήταν στην πατρίδα του. Ηγούμενος [9] της μονής ευλογήθηκε Timothy. Συμεών έπεσε στο έδαφος πριν από τις πύλες μοναστήρι και να ορίσει για επτά ημέρες, υποφέρουν από πείνα και δίψα. Την όγδοη ημέρα ήρθε από τον ηγούμενο της μονής και άρχισε να ρωτήσω Συμεών, όπου και όπου πήγαινε, ποιο είναι το όνομά του, αν δεν κάνουν οποιαδήποτε ζημιά και δεν τρέξει μακριά αν ήταν μακριά από τους κυρίους τους. Συμεών, επίσης, πέφτουν στα πόδια ηγούμενος, φωνάζοντας λέγοντάς του:
– Όχι, ο Πατέρας, δεν είμαι ένας από αυτούς? Έκανα κανένα κακό, και επιθυμούν να υπηρετήσουν τον Θεό με κάθε επιμέλεια. Ελέησόν με τον αμαρτωλό: με οδήγησε να εισέλθουν στο μοναστήρι και να είναι υπηρέτης όλων.
Διαβλέποντας σε αυτό το κάλεσμα του Θεού, ο ηγούμενος πήρε το χέρι του και έφερε στο μοναστήρι, αφήστε τους αδελφούς:
– Διδάξτε τη ζωή του μοναστηριού και μοναστική κανόνες και κανονισμούς.
Η διαμονή σε ένα μοναστήρι, Συμεών υπάκουσε τυφλά όλους και σερβίρεται. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, είχε απομνημονεύσει ολόκληρο το ψαλτήρι. Ενώ ακόμα μόλις δεκαοκτώ ετών από τη γέννηση, εκάρη μοναχός και σύντομα η σοβαρότητα της ζωής τους ξεπέρασε όλους τους μοναχούς της μονής. Έτσι, μερικοί από τους μοναχούς έτρωγαν φαγητό μόνο μία φορά την ημέρα, το βράδυ, άλλοι – την τρίτη ημέρα, δεν τρώνε το ψωμί για μια εβδομάδα.
Οι γονείς Συμεών τον αναζήτησε για δύο χρόνια και δεν θα μπορούσε να βρεθεί, επειδή ο Θεός το έκρυψε. Πολλοί έκλαιγαν ήταν για το γιο του, και τόσο πολύ θλίψη, ότι ο πατέρας του είχε πεθάνει από θλίψη. Συμεών, επίσης, ο οποίος βρήκε τον εαυτό του στον Θεό του πατέρα του, έδωσε όλα για τον εαυτό του από τα νεανικά του χρόνια.
Μένοντας στο Laurel [10] , την ευλογημένη, Συμεών πήγε στο πηγάδι για να αντλήσει νερό.Λαμβάνοντας το σχοινί άντλησε από [11] , ένα πολύ σκληρό, υφασμένα από κλαδιά φοίνικα [12] , ο ίδιος τυλίχθηκε στο γυμνό σώμα, από τους γοφούς στο λαιμό, τόσο σφιχτά ώστε το σχοινί κόβεται μέσα στο σώμα. Μετά από δέκα ημέρες, και το σώμα του φούσκωναν από τις πληγές, πληγές και βραστό πολλά σκουλήκια. Αδελφοί άρχισαν να διαμαρτύρονται στον ηγούμενο:
– Σε περίπτωση που σας έφερε σε μας αυτό το άτομο; Σε θέση να το ανεχθεί: η δυσοσμία προέρχεται από αυτόν. Κανείς δεν μπορεί να σταθεί δίπλα του. Όταν περπατά, σκουλήκια πέφτουν από τον ίδιο και το κρεβάτι του είναι γεμάτο σκουλήκια.
Έκπληκτος ο ηγούμενος, άκουσε γι «αυτό? αλλά να διασφαλίσουμε ότι όλα όσα είπε είναι αλήθεια, είπε ο Συμεών:
– Πες μου, παιδί μου, γιατί θα προέρχονται από μια τέτοια δυσωδία;
Αλλά Συμεών, χαμηλώνοντας τα μάτια τους, στάθηκε μπροστά στον ηγούμενο της σιωπής.Ηγούμενος θύμωσε και διέταξε τη δύναμη να τραβήξει μακριά με Συμεών ενδύματα. Τότε είδαν ότι ο πρώην λινάτσα των μαλλιών σε αυτό [13], καλυμμένο με αίμα, και το σώμα χτύπησε βαθιά το σχοινί των οστών. Και ο ηγούμενος και μαζί του όλος ο πρώην ήταν τρομοκρατημένοι. Με μεγάλη δυσκολία δύσκολα θα μπορούσε να αφαιρεθεί από Συμεών το σχοινί, όπως με το να έρθει μακριά και izgnivshee σώματος. Συμεών επίσης υπομονετικά να υπομείνει τον πόνο, είπε:
– Ας πάμε για μένα, ως βρωμερό σκύλο: Μου αξίζει αυτό τον πόνο για τις αμαρτίες μου.
– Είσαι μόνο δεκαοχτώ χρόνια – ο ηγούμενος του είπε, – ποιες είναι οι αμαρτίες σας;
– Πατέρα! – Δημοσιεύτηκε Συμεών – Ο Προφήτης είπε: Ήμουν shapen στην ανομία, και εν αμαρτία η μητέρα μου με συνέλαβε ( Ps 50: 7 ).
Ακρόαση αυτή την απάντηση, ο ηγούμενος ήταν έκπληκτος κρίση Συμεών και ήταν έκπληξη το γεγονός ότι μια τέτοια απλή νεαρός άνδρας θα μπορούσε τόσο βαθιά διαποτισμένη με το φόβο του Θεού. Ξεκίνησε, όμως, για να τον πείσει ότι δεν έκανε ο ίδιος τέτοια δεινά.
– Δεν υπάρχει κανένας καλός, – είπε – για να ξεκινήσει η υψηλότερη δυνάμεις: είναι αρκετό για το μαθητή, αν το κάνει, ό, τι του δασκάλου του (κθ. Ματθαίος 10: 24 ).
Πολύς χρόνος έχει περάσει μέχρι Συμεών επουλωθεί οι πληγές. Αλλά όταν ανακτηθεί Συμεών, ο ηγούμενος και οι αδελφοί πάλι παρατηρήσει ότι, όπως και πριν, εξαντλώντας το σώμα του. Στη συνέχεια, φοβούμενος ότι θα είναι άλλες, πιο αδύναμα, δεν τον μιμηθούν, και δεν κάνουν οι ίδιοι ευθύνονται για το θάνατό του, ο ηγούμενος είπε Συμεών να φύγει από το μοναστήρι. Φεύγοντας από το μοναστήρι, Συμεών μακρά περιπλάνηση στην έρημο και στα βουνά, μέχρι που τελικά δεν βρέθηκε λάκκο χωρίς νερό, το οποίο κατοικείται από ερπετά. Κατεβαίνοντας στο πηγάδι, Συμεών άρχισε να προσεύχεται στο Θεό εκεί.
Λίγο καιρό μετά από αυτό ο ηγούμενος είχε ένα όραμα τη νύχτα, λες και πολλοί άνθρωποι με τα όπλα στα χέρια τους και τα κεριά που περιβάλλεται το μοναστήρι και αναφώνησε:– Σε περίπτωση που ο Συμεών, ο δούλος του Θεού; Δείξτε μας αυτός που τόσο ευνοϊκή για τον Θεό και τους αγγέλους. Αν δεν θα το δείξει σε εμάς, θα σας και ολόκληρο το μοναστήρι σας κάψει.Συμεών πάνω από όλους σας, και πολλά θαύματα μέσω αυτού ο Θεός θα λειτουργήσει στην πράξη.
Vospryanuv από τον ύπνο, ο ηγούμενος ανακοίνωσε φοβερό όραμα της τους αδελφούς και τους είπε τι φρίκη υπόμεινε λόγω του Συμεών. Παντού έστειλε έξω για να ψάξουν για Συμεών, ακόμα και πήγε ψάχνετε. Παίρνοντας μαζί τους μερικούς από τους μοναχούς, ο ηγούμενος πήγε μέσα από την έρημο και τα σπήλαια, που ψάχνουν για την ασκητική. Σύντομα συνάντησε έναν βοσκό, έβοσκε τα κοπάδια των προβάτων, και τους πήραν συνέντευξη, έμαθε ότι Συμεών βρίσκεται σε ένα άδειο καλά.Επιταχύνοντας στο πηγάδι, ο ηγούμενος άρχισε να καλέσετε Συμεών:
– Είσαι εδώ, ένας υπηρέτης του Θεού;
– Άσε με τους αγίους Πατέρες, – απάντησε ο Συμεών – μόνο για λίγο, μέχρι να παραδώσει το πνεύμα μου: λιποθύμησε, η ψυχή μου, γιατί έχουν προκαλέσει τον Κύριο.
Αλλά οι μοναχοί τον απομάκρυνε βίαια από το πηγάδι, και έφερε στο μοναστήρι. Έχοντας ζήσει εδώ για κάποιο χρονικό διάστημα, η ευλογημένη Συμεών άφησε κρυφά το μοναστήρι και πάλι άρχισε να περιπλανιέται στα βουνά και την έρημο. Οδήγησε από το Πνεύμα του Θεού, ήρθε στο βουνό, βρίσκεται κοντά στο χωριό της Talanissy, και την εξεύρεση εδώ λαξευμένη στο βράχο ένα μικρό κύτταρο της [14], θα το κλείσει. Σε αυτό το κελί του πέρασε τρία χρόνια. Εκεί οδήγησε ένα σουβενίρ, όπως ο Μωυσής και ο Ηλίας νηστεία σαράντα ημερών ( Έξοδος 24 :. 18 ? 3Tsar 19:. 8 ), και θέλησε να δοκιμάσει τον εαυτό του στην ίδια θέση. Αυτή τη στιγμή που ήρθα στην Talanissu Επίσκοπος της χώρας για λογαριασμό της Vass, παρακάμπτοντας την εκκλησία των πόλεων και των χωριών. Ακούγοντας την ευλογημένη Συμεών, ο Επίσκοπος ήρθε σ «αυτόν. Συμεών τον παρακάλεσε να κλείσει την πόρτα του κελιού του για σαράντα μέρες, δεν βρει τον οποιοδήποτε φαγητό. Αλλά ο επίσκοπος δεν συμφωνούν.
– Είσαι εδώ, ένας υπηρέτης του Θεού;
– Άσε με τους αγίους Πατέρες, – απάντησε ο Συμεών – μόνο για λίγο, μέχρι να παραδώσει το πνεύμα μου: λιποθύμησε, η ψυχή μου, γιατί έχουν προκαλέσει τον Κύριο.
Αλλά οι μοναχοί τον απομάκρυνε βίαια από το πηγάδι, και έφερε στο μοναστήρι. Έχοντας ζήσει εδώ για κάποιο χρονικό διάστημα, η ευλογημένη Συμεών άφησε κρυφά το μοναστήρι και πάλι άρχισε να περιπλανιέται στα βουνά και την έρημο. Οδήγησε από το Πνεύμα του Θεού, ήρθε στο βουνό, βρίσκεται κοντά στο χωριό της Talanissy, και την εξεύρεση εδώ λαξευμένη στο βράχο ένα μικρό κύτταρο της [14], θα το κλείσει. Σε αυτό το κελί του πέρασε τρία χρόνια. Εκεί οδήγησε ένα σουβενίρ, όπως ο Μτης Vass, παρακάμπτοντας την εκκλησία των πόλεων και των χωριών. Ακούγοντας την ευλογημένη Συμεών, ο Επίσκοπος ήρθε σ «αυτόν. Συμεών τον παρακάλεσε να κλείσει την πόρτα του κελιού του για σαράντα μέρες, δεν βρει τον οποιοδήποτε φαγητό. Αλλά ο επίσκοπος δεν συμφωνούν.
– Δεν είναι σωστό, – είπε – ένα πρόσωπο για να σκοτώσει τον εαυτό νηστεία τεράστια: γιατί είναι αμαρτία και όχι αρετή.
– Στη συνέχεια, βάλτε μου, Πατέρα, – απάντησε ο μοναχός, – μόνο το ψωμί και το νερό, έτσι ώστε, εάν κρίνεται αναγκαίο, μπορώ να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σώμα μου λίγο φαγητό.
Vass και να γίνει: τοποθέτηση στο κύτταρο το ψωμί και το νερό, που μπλοκάρει την πόρτα με πέτρες, και πήγε στο δρόμο του. Μόλις πέρασαν σαράντα ημέρες, ήρθε πίσω στο μοναχό και διάσπαρτα πέτρες, άνοιξε την πόρτα και μπήκε στο κελί. Εκεί είδε το μοναχό ως νεκρός, ξαπλωμένος στο έδαφος, και το ψωμί και το νερό είναι άθικτα στον ίδιο χώρο όπου είχαν παραδοθεί: η μεγάλη νηστεία δεν είχε καν τους αγγίξει.
Λαμβάνοντας σφουγγάρι Vass πλένονται και να δροσίσει το στόμα της Μοναχός, και μόλις ήρθε λίγο για τον εαυτό του, κοινωνούσαν τα Θεία Μυστήρια. Στη συνέχεια, ο Συμεών οχυρωμένη τον εαυτό του με τη λήψη ένα ελαφρύ γεύμα. Σχετικά με αυτή τη μεγάλη αποχή Επίσκοπος Συμεών είπε προς όφελος των πολλών αδελφών. Rev. ίδια από τότε έχει γίνει γρήγορα κάθε χρόνο στην Αγία Σαρακοστή, δεν πίνουν και δεν τρώνε, και ξόδεψε το χρόνο του στην αδιάλειπτη προσευχή, είκοσι ημέρες στα πόδια τους, και είκοσι κάθονται από τη μεγάλη κούραση.
Αφού πέρασε τρία χρόνια στη στενότητα πέτρα κελί του, Συμεών πήγε στην κορυφή του βουνού. Και για να μην πάει μακριά, πήρε ένα σιδερένια αλυσίδα είκοσι πήχεις μήκος [15] , και το ένα άκρο του να δεσμεύεται στα πόδια του, και το άλλο άκρο αλυσοδεμένος στο βουνό. Σε αυτή τη θέση όλη την ώρα Μοναχός επέστησε τα μάτια τους στον ουρανό, το μυαλό του ανέβηκε σε αυτόν που είναι υπεράνω των ουρανών.
Έχω ακούσει για την ασκητική ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας Εκκλησίας, ευλόγησε Μελέτιο, και ήρθε να τον επισκεφθεί. Αλλά όταν είδε ότι Συμεών αλυσοδεμένος στο βουνό, είπε:
– Ένα άτομο μπορεί, χωρίς τα δεσμά της αυτο-ελέγχου? Δεν μπορείτε να σιδερώσετε, αλλά μόνο το μυαλό και θα προσκολληθούν σε ένα μέρος.
Μοναχός, στο άκουσμα αυτό, έσπευσε να επωφεληθούν της διδασκαλίας και διδάσκεται, θέλει να είναι μια εθελοντική αιχμάλωτος του Χριστού, απογειώθηκε δεσμά του και έδεσε το θέλημα του ενός,«το nizlagaya διαλογισμό και κάθε ευγενή πράγμα που εγείρει εναντίον της γνώσεως του Θεού, και να φέρει σε αιχμαλωσία κάθε σκέψη στην υπακοή του Χριστού» (2Kor. 10: 5 ). [16]
Η φήμη του ιερού ασκητική εξαπλωθεί μακριά και ευρέως. Και έρχονται σε όλα – όχι μόνο έζησε τη γειτονιά, αλλά και από μακρινές χώρες όπως ότι αυτό έπρεπε να κάνει ένα μεγάλο ταξίδι. Μερικά από αυτά έφεραν τους αρρώστους τους με τον ίδιο, άλλοι ζήτησαν θεραπεία των αρρώστων, που βρίσκεται στο σπίτι? άλλοι ήταν οι ίδιοι εμμονή με τα προβλήματα και τις ταλαιπωρίες που υπέστησαν άλλα βάσανα των δαιμόνων. Και κανείς δεν έρχεται προς τον άγιο δεν ήρθε πίσω χωρίς παρηγοριά, αλλά ο καθένας μας ρώτησε: ποιος – επούλωση οποίοι – παρηγοριά, το άλλο – ένα χρήσιμο διδασκαλίας, το άλλο – άλλα οποιαδήποτε βοήθεια. Όλα επέστρεψαν στα σπίτια τους με χαρά, δοξάζοντας τον Θεό. Μοναχός, αν αυτός που έλαβε τις προσευχές της θεραπείας, πάντα έλεγε:
– Αινείτε τον Κύριο, για να σας χορηγήσει θεραπεία, και δεν τολμούσα να πω ότι ήσουν επουλωθεί Συμεών – μήπως μεγάλη αγωνία.
Καθώς ο ποταμός κυλούσε προς Συμεών διαφορετικά έθνη και φυλές: έρχονται σ «αυτόν από την Αραβία και την Περσία, την Αρμενία και Iberia [17] από την Ιταλία, την Ισπανία και τη Βρετανία. Έτσι δοξάζουν τον Θεό Τον δοξάζει. Όταν ο Συμεών είχε συγκεντρωθεί σε τόσους πολλούς ανθρώπους, και όλοι προσπάθησαν να τον αγγίξει, λαμβάνοντας την ευλογία του, ευλόγησε έγινε επιβαρυνθεί με τέτοια ευλάβεια και το άγχος. Και εφηύρε μια πρωτοφανή τρόπο για να απαλλαγούμε από τη φασαρία των ανθρώπων: να έρθει, δεν θα μπορούσε να το αγγίξει, είναι η πρόθεση για την κατασκευή ενός πυλώνα και να σταθεί σε αυτό. Κάνοντας μια τέτοια πυλώνα, έκανε κοντά στο περίβλημα, δύο πήχες και άρχισε εδώ για να διεξαγάγει τη ζωή του με νηστεία και προσευχή. Και ήταν η πρώτη Στυλίτη.Πυλώνα ήταν έξι πήχεις ύψος, και του Αγίου Συμεών στάθηκε σε αυτό για πολλά χρόνια. Μετά το ύψος του πυλώνα έφερε σε είκοσι πήχεις, και στη συνέχεια – σε τριάντα έξι. Έτσι, ο Αιδεσιμότατος πυλώνες της διαφορετικά ύψη, όπως τις σκάλες, ανέβηκε στην ουράνια χώρα, που υποβάλλονται σε ταλαιπωρία, βρέξτε το καλοκαίρι βροχή και το κάψιμο της θερμότητας και του κρύου χειμώνα πόνο?το φαγητό του ήταν μούσκεμα sochivo [18] , και το ποτό – νερό. Περίπου τα δύο πυλώνες της μακράς πέτρινους τοίχους του είχαν κατασκευαστεί [19] .
Περίπου μια ζωή Συμεών ακούσει τους Πατέρες, ο οποίος έζησε στην έρημο, και ήταν έκπληκτοι κατά την έκτακτη άθλους του: για κανείς δεν έχει ακόμη εφευρεθεί η ίδια όπως ζωές για να σταθεί σε έναν πυλώνα. Επιθυμώντας επίσης να το ζήσουμε, μου έστειλε λέξη για αυτόν:
– Γιατί δεν πας από τους πατέρες μας, αλλά εφηύρε ένα άλλο – ένα νέο; Έλα κάτω από τον πυλώνα και ακολουθείται από την ζωή των αρχαίων ασκητών.
Παράλληλα δίδαξε τους αποσταλεί, όταν ο Συμεών δεν ακούει, να τον αναγκάσει να παραιτηθεί από τον πυλώνα? αν η επιθυμία να ακούσει και να πάει, τότε αφήστε το να σταθεί έτσι άρχισα: για τότε, είπε, θα είναι σαφές ότι η νέα εικόνα της ζωής του του – από το Θεό. Όταν έστειλε ήρθε να Συμεών και προανήγγειλε την απόφαση του καθεδρικού ναού των Αγίων Πατέρων της ερήμου, πάτησε αμέσως το πόδι στη σκάλα, πρόθυμος να κατέβει.
Βλέποντας αυτό, έστειλε φώναξε:
– Όχι, δεν πάει, τον Άγιο Πατέρα, αλλά μείνετε στο πυλώνας: τώρα ξέρουμε ότι το έργο που ξεκίνησε από εσάς – από το Θεό. Είτε πρόκειται για βοηθό σας, έτσι ώστε αυτός τελειώσει.
Ήρθε για να Συμεών και υψικάμινο [20] , τον Πατριάρχη Αντιοχείας, και του διαδόχου του Αγίου Μελετίου, έχοντας δει τη ζωή του, θαυμάζω, και είχε μια μακρά συζήτηση μαζί του για το τι είναι καλό για την ψυχή. Στη συνέχεια ο Πατριάρχης έκανε μια λειτουργία, και οι δύο μετείχε των Θείων Μυστηρίων.
Μετά από αυτό, ο πατριάρχης επέστρεψε στην Αντιόχεια? Μοναχός επιδοθεί και σε ακόμη μεγαλύτερη κατορθώματα, οπλισμένοι με το αόρατο εχθρό. Στη συνέχεια, ο διάβολος, μισητής όλων καλή, πήρε τη μορφή ενός αγγέλου του φωτός και εμφανίστηκε κοντά στα ιερά πυλώνες σε ένα φλογερό άρμα με φλογερό άλογα, σαν να κατεβαίνει από τον ουρανό και είπε:
– Κοιτάξτε, ο Συμεών! Ο Θεός του ουρανού και της γης μου έχει σταλεί σε σας, όπως μπορείτε να δείτε, με ένα άρμα και τα άλογα, γι «αυτό σας πήρε, όπως ο Ηλίας στον ουρανό ( 4Tsar 2: 11. )? για εσάς είναι άξιος μιας τέτοιας τιμής για την ιερότητα της ζωής σας, και έχει ήδη έρθει σε σας μια ώρα για να γευτούν τους καρπούς των κόπων τους και να πάρει το στέμμα από τα χέρια του επαίνου του Κυρίου. Γρήγορα ίδια υπηρέτης του Κυρίου, ιδού Δημιουργό τους και να προσκυνήσουν Εκείνον που σας δημιούργησε κατ «εικόνα Του? και θέλετε να δείτε τα Άγγελοι και Αρχάγγελοι, με τους προφήτες, οι απόστολοι και μάρτυρες.
Ιερά δεν αναγνωρίζουν την εξαπάτηση του εχθρού και είπε:
– Θεέ μου! Μπορώ, ένας αμαρτωλός, δεν θέλετε να πάρετε τον ουρανό;
Και ο Συμεών έθεσε το δεξί του πόδι για να πατήσουμε πάνω σε άρμα της φωτιάς, αλλά την ίδια στιγμή διέσχισε τον εαυτό του. Στη συνέχεια, ο διάβολος με το άρμα εξαφανίστηκε σαν σκόνη, παρασύρθηκε από τον άνεμο. Και ο Συμεών ήξερε διαβολική αποπλάνησης, μετανόησε, και το πόδι του, η οποία ήθελε να πατήσει το πόδι του στο διαβολικό άρμα που εκτελέστηκαν από στέκεται στο ένα πόδι από το σύνολο του έτους.
Ο διάβολος, δεν υφίσταται ένα τέτοιο κατόρθωμα, χτύπησε το πόδι του έντονου έλκους Μοναχός στο πόδι του και λυγίστε το σώμα, μια σειρά από σκουλήκια, και ο πυλώνας της γης διαχέεται το πύον από την πληγή των σκουληκιών. Ένας νεαρός άνδρας με το όνομα του Anthony [21] , τα σκουλήκια, πέφτοντας στο έδαφος, και στη διοίκηση του ιερού πάσχοντα τους φόρεσε και πάλι να πυλώνα του. Ο άγιος, φέρνοντας την ασθένεια με μεγάλη υπομονή, καθώς η δεύτερη δουλειά εφαρμόζεται στο σκουλήκι πληγή, λέγοντας: «. Τρώτε ό, τι ο Θεός να σας έχει στείλει»
Ενώ πρίγκιπας Σαρακηνός [22] Vasylyk, έχοντας ακούσει πολλά για του Αγίου Συμεών, πήγε σε αυτόν και του μίλησε, έλαβε μια μεγάλη χάρη και πιστεύουν στον Χριστό. Όταν είδαν το σκουλήκι, το οποίο έπεσε στο έδαφος από την πληγή του αγίου, ο πρίγκιπας πήρε στο χέρι του και έφυγε. Rev. πύλη του, και είπε:
– Γιατί πήρες το σκουλήκι το χέρι σας είμαι ειλικρινής βρωμερό, σήψη πέσει από το σώμα μου;
Vasylyk ίδιο, το ίσιωμα το χέρι, βρήκε το μαργαριτάρι της μεγάλη τιμή σε αυτό, και είπε:
– Αυτό δεν είναι ένα σκουλήκι, και μαργαριτάρια.
– Σύμφωνα με την πίστη σας ότι σας ήταν, – είπε ο μοναχός.
Και οι Σαρακηνοί, έχοντας την ευλογία του, και πήγε μακριά στο σπίτι.
Πολλά χρόνια έχουν περάσει, και η μητέρα του μοναχού, Μάρθα, μαθαίνοντας για το γιο του, ήρθε να τον δει και σταμάτησε στην είσοδο του φράχτη, φώναξε πολύ. Αλλά ο Συμεών δεν ήθελε να τη δει, και έστειλε ένα μήνυμα σε αυτήν:
– Μην μου ενοχλεί τώρα, η μητέρα μου – αν αξίζει, εγώ θα σας δούμε στο επόμενο κόσμο.
Έχει ακόμα επιθυμούσε περισσότερο να τον δω? και πάλι έστειλε στην ευλογημένη της, παρακαλώντας την να περιμένει στη σιωπή.
Ξάπλωσε μπροστά από την πόρτα του φράχτη και προδίδεται από το πνεύμα του στον Κύριο. Αγίου Συμεών ήξερε αμέσως σχετικά με το θάνατό της και του είπε να φέρει το σώμα της με τον πυλώνα.Βλέποντας τη μητέρα της, με δάκρυα άρχισαν να προσεύχονται γι «αυτό. Κατά τη διάρκεια της προσευχής του στο σώμα της Αγίας Μάρθας ήταν αξιοσημείωτη κίνηση, αλλά υπήρχε ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του. Όλοι όσοι το είδαν θαύμασαν, δοξάζοντας τον Θεό. Θάφτηκε στις κολόνες, και ο άγιος τιμάται η μητέρα του στην προσευχή κάθε μέρα, δύο φορές. Λίγο αργότερα, άλλαξε και πάλι το ιερό πυλώνα και του έδωσε ένα νέο σαράντα πήχες. Ο πυλώνας του αιδεσιμότατου στάθηκε μέχρι την ευλογημένη κοίμηση του.
Κοντά στον τόπο όπου περάσετε θαυμάσια ζωή του αγίου τους, δεν υπήρχε νερό – την έφερε από μακριά, η οποία υποφέρει πολύ από το να έρχονται στον άγιο και τα ζώα τους. Μοναχός είδε τον πόνο από την έλλειψη νερού, προσευχόμαστε επιμελώς για το Θεό να στείλει το νερό σαν διψασμένος μία φορά το Ισραήλ στην έρημο ( Αριθμοί 20 :. 2-10 ). Και, στη συνέχεια, για τη δέκατη ώρα της ημέρας ξαφνικά συγκλόνισε τη γη και κάθισε στην ανατολική πλευρά του φράχτη, το οποίο άνοιξε σαν μια σπηλιά, στην οποία πέρα από κάθε προσδοκία ήταν πολύ νερό. Ιερά διέταξε ακόμη και να σκάψει το χώρο για επτά πήχες ολόγυρα, και το νερό έρεε έξω σε αφθονία.
Μια γυναίκα αισθάνθηκε διψασμένος νύχτα, να καταπίνονται με νερό ένα μικρό φίδι. Αυτό το φίδι άρχισε να αναπτύσσεται στη μήτρα μιας γυναίκας, και να κάνουμε περισσότερα. Μια γυναίκα με ένα μυαλό έγινε ως πράσινο γρασίδι, και πολλοί γιατροί να την αντιμετωπίσουμε, αλλά δεν μπορούσαν να θεραπεύσουν. Την έφερε στην Αγία Συμεών. Μακάριοι είπε: «να πιει το νερό της περιοχής.» Και όταν η γυναίκα άρχισε να πίνει από αυτό ήρθε ένα μεγάλο φίδι? pripolzshi ίδιο με τον πυλώνα, το φίδι έσπασε αμέσως χώρια.
Μερικοί άνθρωποι ταξίδεψαν από μακριά για να τον μοναχό για να ξεφύγουν από τη ζέστη, σταματήσαμε κάτω από ένα δέντρο για να ξεκουραστούν λίγο. Κάθεται εκεί στις σκιές, είδαν βαδίζοντας παρελθόν Olenitsa έγκυος και φώναξε σε αυτήν:
– Η προσευχή του Αγίου Συμεών σε παρακαλώ, περιμένετε λίγο!
Και θα φέρω θαυμαστό θαύμα Olenitsa σταμάτησε. Έτσι, ακόμη και τα ζώα στο όνομα του αγίου έγινε πράος και υπάκουοι! Αρπάζοντας Olenitsa, προσκυνητές σκότωσε, αφαιρεθεί το δέρμα της και προετοίμασε τον εαυτό τους τα τρόφιμα από το κρέας του. Αλλά μόνο χάλυβα ξαφνικά χτύπησε την οργή του Θεού, έχασε τη φωνή ενός άντρα και άρχισε να κλαίει σαν ένα ελάφι. Τρέχοντας που έσπευσαν να του Αγίου Συμεών, που μεταφέρουν μαζί τους την Olenitsa δέρμα, όπως η καταγγελία του για την αμαρτία. Έμειναν τα θεμέλια για δύο χρόνια και δύσκολα θα μπορούσαν να θεραπευτούν και να μιλούν όπως τα ανθρώπινα όντα? Olenitsa και το δέρμα κρεμαστεί σε έναν πυλώνα ένας μάρτυρας στο περιστατικό.
Από την πολύ λόφο όπου ο Άγιος Συμεών δούλευαν, όχι μακριά από τον πυλώνα μετακινηθεί τρομερή φίδια, εξαιτίας της οποίας ακόμα και το γρασίδι δεν έχει αυξηθεί η περιοχή είναι. Μόλις στο δεξί μάτι φίδι τρυπημένα σκύλες, για το μέγεθος του αγκώνα, και το φίδι προκάλεσε έντονο πόνο. Στη συνέχεια, το φίδι σύρθηκε στον πυλώνα της Μεσογειακής και βρίσκεται μπροστά στην πόρτα του φράχτη, ολόκληρο στροφή, σαν να δείχνει την ταπεινότητα και ικετεύοντας για έλεος από τον Άγιο Συμεών. Και όταν ο άγιος κοίταξε προς αυτόν, αφού ο κλάδος έπεσε από τα μάτια του, και τα φίδια έμεινε εκεί για τρεις ημέρες, που βρίσκεται μπροστά στην πόρτα, σαν πρόβατο. Όλα ήρθε άφοβα και πήγε χωρίς καμία βλάβη από αυτό. Όταν τα μάτια επουλωθεί πλήρως, τα φίδια πήγε στην φωλιά του.Και όλα φαινόταν και ήταν έκπληκτοι ότι πιο υπέροχο θαύμα.
Σε μια χώρα που έζησε PARD [23] , το ζώο είναι μεγάλο και πολύ φοβερό, καταβροχθίζοντας από ανθρώπου έως κτήνους. Κανείς δεν τόλμησε να περάσει από τον τόπο όπου το ζώο ζούσε – και πολλά προβλήματα, εργάστηκε στην περιοχή. Σε αυτό διακήρυξε Σεβ. Διέταξε να πάρει τη γη από το φράχτη και το νερό τους από το ίδιο σημείο, και περιπλανήθηκε γύρω από τον τόπο όπου ήταν ένα θηρίο από μακριά και πασπαλίζουμε πασπαλίζουμε. Και το έκαναν, όπως εντέλλεται από το ιερό.Μετά από λίγο, βλέποντας το θηρίο που δεν εμφανίζεται ποτέ, πήγε να δούμε και τον βρήκε νεκρό, που βρίσκεται στην ίδια την γη που λήφθηκε από το φράχτη της Μεσογειακής. Και όλη η δόξα στον Θεό.
Σύντομα ένα άλλο θηρίο lyutee εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη χώρα, το θηρίο λεκτική. Αυτό ήταν ένας ληστής από την Αντιόχεια [24] , το όνομα του Jonathan. Πολλοί άνθρωποι που σκοτώνονται στους δρόμους και στα σπίτια, στα κρυφά και απροσδόκητα επιτίθενται χωριά και προάστια. Κανείς δεν μπορούσε να τον πιάσει, όμως, και πολλά ωοτοκία σε αναμονή για αυτόν στο δρόμο? Ήταν ένας πολύ δυνατός και γενναίος, έτσι ώστε κανείς δεν μπορεί να σταθεί πριν από αυτόν ήταν. Όταν Αντιόχεια ήταν ανήσυχος και είχε στείλει στρατιώτες για να τον πάρει, ο ληστής, δεν είναι σε θέση να ξεφύγουν από τη μεγάλη καταδίωξη, έτρεξε μέσα στο φράχτη του Αγίου Συμεών. Κατανοώντας τον πυλώνα, ως πόρνη των ποδιών του Χριστού ( Λουκ. 7: 37-38 ), Ο έκλαψε πικρά.
Και κάλεσε σε αυτόν από το ύψος του αγίου πυλώνα:
– Ποιος είσαι, πού και γιατί ήρθες εδώ;
Εκείνος απάντησε:
– I – Jonathan ληστής ο οποίος έκανε μια πολύ όλα τα κακά, και έχουν έρθει εδώ για να μετανοήσουν για τις αμαρτίες μου.
Όταν είπε αυτό, οι στρατιώτες έτρεξαν από την Αντιόχεια και άρχισε να κλαίει Monk:
– Δώστε μας, Πάτερ, τον εχθρό μας, ληστής, για τα ήδη μαγειρεμένα και τα ζώα στην πόλη για να τον κατασπαράξει! [25]
Αλλά ο ευλογημένος Συμεών τους είπε:
– Το μωρό μου! Μην μου τον έφεραν εδώ, αλλά ο Θεός, ο οποίος θέλει μετάνοιά του, έστειλε σε μένα? αν μπορείτε να πάτε μέσα, πάρτε το, δεν μπορώ να το φέρει σε σας, γιατί φοβάμαι Εκείνου που τον έστειλε σε μένα.
Ακούγοντας αυτό, και δεν τολμούν να εισέλθουν όχι μόνο το περίβλημα, αλλά ακόμη και να προφέρουν μια λέξη εναντίον των ιερών πολεμιστών με φόβο επέστρεψε και είπε τα πάντα στην Αντιόχεια.
Rogue πέρασε επίσης επτά ημέρες σε πυλώνα, και φώναξε κλαίγοντας μεγάλη, κουτσαίνοντας με μια προσευχή προς τον Θεό και ομολογώντας τις αμαρτίες τους. Όλοι ήταν εκεί, βλέποντας την μετάνοια και το πένθος του, τσιμπήθηκε οι ίδιοι. Στο τέλος των επτά ημερών, ο ληστής καλείται να είναι άγιοι:
– Πατέρα! Μην μου να περάσω να μαραίνονται;
– Είτε πρόκειται για κακές πράξεις σας έρθει ξανά; – Είπε ο Άγιος Πατέρας.
– Όχι, Πατέρα, – μου απάντησε, – ο χρόνος μου είναι ώριμα.
Και όπως ο ίδιος μίλησε μαζί του, και εγκατέλειψε το πνεύμα του στο Θεό. Όταν οι μαθητές του Αγίου Συμεών ήθελε να θάψει το σώμα του ληστή στο φράχτη, καταγόταν από την Αντιόχεια και στρατιωτικών αρχηγών άρχισε να φωνάζει:
– Δώστε μας, Πάτερ, εχθρός μας, εξαιτίας της οποίας ολόκληρη η πόλη ήταν σε αναταραχή.
Αλλά ο μοναχός απάντησε:
– Αυτός που το έδωσε σε μένα, με ήρθε πολλά ουράνια πολεμιστές και το πήρε, καθαρίζονται μετάνοια σ «Αυτόν? Έτσι, δεν με ενοχλεί.
Βλέποντας κοιμήθηκε αρχηγούς ληστής ήταν τρομοκρατημένοι και εξήρε τον Θεό, που δεν θέλει τον θάνατο του αμαρτωλού. Επιστρέφοντας στην πόλη, έκαναν γνωστό το γεγονός ότι είχε ακούσει από την Αποκάλυψη και να δει.
Στέκεται πάνω σε ένα πυλώνα, όπως ένα κερί στο κηροπήγιο, ο Αιδεσιμότατος Πατέρας μας Συμεών ήταν ένα φως στον κόσμο, εκπαίδευση των ανθρώπων, στο σκοτάδι της ειδωλολατρίας, και την εντολή τους για να ανάψει τη γνώση του αληθινού Θεού. Δόξα στον υπέροχο χάρη του Θεού, να ενεργούν σε αυτό! Στέκεται σε ένα μέρος, η ασκητική οδήγησε στην πεποίθηση τόσων πολλών, σαν να κατείχε ολόκληρο τον κόσμο, διδάσκοντας και κηρύττοντας. Γιατί, όπως οι ακτίνες του ήλιου που εκπέμπεται είναι ενάρετη ζωή και οι διδασκαλίες τους και φωτισμένη sladkoglagolivogo γειτονικές χώρες. Με πυλώνα του θα μπορούσε να θεωρηθεί από τους Πέρσες και Αρμένιοι, για να λάβουν το Άγιο Βάπτισμα? οι Ισμαηλίτες [26] ήρθε μαζικά – διακόσια, τριακόσια, ή ακόμα και χίλια άτομα?φωνάζοντας είχαν απορριφθεί από τα λάθη των πατέρων τους, και φέρνοντας με τον πυλώνα των ειδώλων που λατρευόταν από τους αρχαίους χρόνους και λάτρευαν, τους συνθλίβονται με πυλώνα και καταπατούνται? και την έγκριση του νόμου της αληθινής πίστης του μελένια γλώσσα Μοναχός και τιμήθηκαν κοινωνία των θείων μυστηρίων, επέστρεψε με μεγάλη χαρά, φωτισμένη από το φως του Ιερού Ευαγγελίου.
Ένας Σαρακηνός διοικητή, του οποίου η συγγενής ήταν χαλαρή, ο άγιος προσευχήθηκε να υποβάλει αυτή τη θεραπεία των ασθενών. Ιερές διαταγές να τον φέρει στον πυλώνα και ρώτησε:
– Να zlochestiya αρνηθεί πατέρες σας;
Είπε,
– Αρνούμαι.
Και για άλλη μια φορά ζήτησε από τον άγιο:
– Πιστεύεις εσύ στον Πατέρα και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος;
Χαλαρή ομολογούν ότι πιστεύουν χωρίς καμία αμφιβολία.
Τότε ο άγιος είπε, «Rise» – και ταυτόχρονα ένας νεαρός άνδρας σηκώθηκε υγιής, λες και δεν υπήρχε καμία ασθένεια. Και για να δείξει πιο καθαρά την ανάκτηση του, διέταξε το ευλογημένο νεαρός άνδρας να πάρει στους ώμους του καπετάνιου με τον εαυτό του, το σωματικό λίπος, και να είναι στο στρατόπεδο του, το οποίο και έγινε, ρίχνοντας τους ώμους του, σαν ένα δεμάτι. Βλέποντας αυτό, όλοι δοξάζουν τον Θεό που αγαθοποιός θαυμαστά θαύματα μέσω άγιο Του.
Είχα τον μοναχό και το χάρισμα της προφητείας, όπως προβλέπεται από δύο χρόνια ξηρασίας και του λιμού, πανούκλα, και είπε ότι οι ακρίδες θα πετάξει, και όλα αυτά ήρθε να περάσει σε τριάντα ημέρες. Κάποτε, σε ένα όραμα που είδε δύο επιτελεία που κατηφορίζει από τον ουρανό, και ένας από αυτούς έπεσε στα ανατολικά, το άλλο – προς τα δυτικά. Αυτό το όραμα είναι ο μοναχός του είπε, και προφήτευσε ότι οι Πέρσες και Σκύθες [27] ανέβει στην ελληνική και ρωμαϊκή επαρχία. Και πολλά δάκρυα, αδιάλειπτη προσευχή ηγουμένη εξευμενίσουν τον Θεό, για να διώξουν την οργή Του είναι απλά, και δεν επιτρέπουν την εκτέλεση των χριστιανών. Και εγώ παρακάλεσε τον Θεό για αυτά τα πράγματα: για όλο το περσικό στρατό, έτοιμο για μάχη, για δικούς του λόγους του Θεού επιβραδύνθηκε μέχρι τον Μάρτιο, και οι Πέρσες άρχισαν οι εσωτερικές διαμάχες, που εγκατέλειψε τις προθέσεις τους.
Μια μέρα ο μοναχός ήταν γνωστό ότι ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος ο Νεότερος [28] επέστρεψε στους Εβραίους της προσευχής, η οποία δόθηκε στους Χριστιανούς. Αμέσως έστειλε επιστολή στον βασιλιά, και μην διστάσετε να αντιμετωπίσει το βασιλιά, τον απείλησε με την οργή του Θεού. Μετά την ανάγνωση της επιστολής, ο βασιλιάς φοβόταν – και πάλι διέταξε τους Χριστιανούς να πάρει ένα σπίτι της λατρείας, ο δήμαρχος ενημέρωσε για να επιστρέψει το ναό στους Εβραίους, με Gradonachalstva καθαιρέθηκε και αποστέλλεται με δική μου προσευχή προς τον άγιο, ζητώντας του να συγχωρήσει και να έχουν κάνει από το μια προσευχή προς τον Θεό. Η σύζυγος του ίδιου βασιλιά, βασίλισσα Ευδοκία, μετά το θάνατο του συζύγου της στο vpadshuyu evtihianskuyu αίρεση [29] , η ηγουμένη προέτρεψε τις επιστολές του και σε τέσσερις μήνες την τράβηξε και πάλι στην ευσέβεια. Στην ομιλία του, ζούσε σε μετάνοια, τιμήθηκε ευλογημένη θάνατο στην Ιερουσαλήμ και θάφτηκε στην εκκλησία του άλλα τέσσερα χρόνια. Πρώτα-Στεφάνου, δημιουργείται. Δέχθηκε τον Πρέσβη του Θεοδοσίου τη νεότεροι βασίλειο Μαρκιανού [30] συχνά επισκέφθηκε κρυφά μοναχός και έλαβε από τον πολύ καλό.
Η βασίλισσα του Περσικού, έχοντας ακούσει για τα θαύματα και την αγιότητα του Αγίου Συμεών, έστειλε σ «αυτόν να ρωτήσω για τις ευλογίες και έλαβε από τον ευλογημένο λάδι που λατρεύεται για το μεγάλο δώρο και διατηρούνται με την τιμή.
Βασίλισσα των Ισμαηλίτες, είναι άγονη, αποστέλλεται στον άγιο, ζητώντας να προσευχηθεί γι «αυτήν και την ελπίδα ότι οι προσευχές του αυτή θα γίνει μητέρα. Και έτσι έγινε: για μόλις επιλυθεί στειρότητα της, και γέννησε έναν γιο. Λαμβάνοντας το μωρό, η βασίλισσα πήγε σε ένα ταξίδι στον άγιο. Αλλά όταν άκουσαν ότι οι γυναίκες δεν μπορούν να δουν τον μοναχό, γιατί ο ίδιος και η μητέρα του, ακόμη δεν επιτρέπεται να έρθει σ «αυτόν, έστειλε το γιο του στα χέρια των δούλων του, με τις παραγγελίες να πω:
– Εδώ, ο Πατέρας, ο καρπός των προσευχών σας, ευλογεί αυτό το μωρό είναι.
Τι να πω για τις ανεξιχνίαστο κατορθώματα Monk; Δείξτε τους ότι είναι αδύνατο, επειδή είναι ανώτερη ανθρώπινη δύναμη.
– Εγώ, – λέει ο Μακάριος Θεοδώρητος – ιδιαίτερα έκπληκτος υπομονή του: μέρα και νύχτα, στέκεται έτσι ώστε ο καθένας μπορεί να το δει. Συνέβη μια φορά την πόρτα, και ένα μεγάλο μέρος του άνω τοιχώματος κατέρρευσε από την ερείπωση, και πριν από τον τοίχο και η πόρτα δεν είχε γίνει και πάλι, ο άγιος ήταν όλα ορατά σημαντικό χρόνο. Στη συνέχεια είδαμε ένα νέο και εκπληκτικό θέαμα: πολλές φορές στάθηκε ακίνητος για μεγάλο χρονικό διάστημα, μερικές φορές φέρνοντας προσευχές στο Θεό, δημιουργώντας συχνές μετάνοιες. Και ένας από εκείνους που διαμορφώθηκε σε έναν πυλώνα μου είπε ότι ήθελε να μετρήσει τα τόξα, τα οποία πιστεύεται ότι ασκητική αδιάλειπτα, και υπολογίζονται χίλια διακόσια σαράντα τέσσερα, εξαντλημένος και ανίκανος να εξετάσουμε το stolpnyj ύψος, σταμάτησε την καταμέτρηση. Ιερά, ωστόσο, δεν έχει εξαντληθεί από τα τόξα, αλλά λαμβάνοντας μία ημέρα την εβδομάδα, το φαγητό, και είναι πολύ μικρό και ελαφρύ, και είναι σε θέση να κάνουν ένα εύκολο στη συχνή τόξα. Από την μακροχρόνια άνοιξε και ο ίδιος από την άλλη έλκη ποδιών δεν επουλώνονται, και πολύ αίμα είναι πάνω από αυτό. Αλλά αυτή η δυστυχία δεν θα μπορούσε να τον αποσπάσει από τη σκέψη για το Θεό.
Όλα τα γενναία υπέμεινε την εθελοντική μάρτυρα, αλλά αναγκάστηκε να δείξει το έλκος του. Ένας ιερέας από την Αραβία, έναν καλό άνθρωπο και μια εμπνευσμένη, ήρθε σ «αυτόν και άρχισαν να λένε:
– Σας ζητώ, στο όνομα της ίδιας της αλήθειας, προσέλκυσε την ανθρώπινη φυλή, πες μου, είσαι ένας άνθρωπος ή ένα ον ασώματο;
– Γιατί με ρωτάτε; – Μοναχός του είπε.
– Έχω ακούσει για σένα, – απάντησε ο ιερέας – που δεν τρώτε, μην πίνετε, μην κοιμάσαι: αλλά αυτό είναι ασυνήθιστο για έναν άνθρωπο, και ένας άνθρωπος δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τροφή, το ποτό και τον ύπνο.
Και κατηγόρησε τον ιερέα ανάβαση Rev. στον πυλώνα του και τη δυνατότητα να δει και να αγγίξει το έλκος που καλύπτεται με πύον και σκουλήκια. Ο ιερέας, βλέποντας και την ακοή του λοιμού ηγουμένη, που τρώει τα τρόφιμα μόνο μία φορά την εβδομάδα, έκπληκτος την υπομονή και τον ηρωισμό του αγίου.
Σε μια τέτοια κατορθώματα, δημιουργώντας και εκτελώντας πολλά θαύματα τόσο δίκαιη ζωή, ο μοναχός ήταν πράος και ταπεινός, σαν να ακολουθούσε και να αποφεύγουν όλα τα ανθρώπινα όντα.Για όλους το πρόσωπό του ήταν εξίσου χλωμό και λέξη αγάπη – για ευγενείς, και για τον υπηρέτη και για τον πλούσιο και για την άθλια και για τις τελευταίες τέρας: γιατί δεν είχε καμία μεροληψία. Και δεν θα μπορούσε να πάρει αρκετό – την περισυλλογή και svyatolepnogo το πρόσωπό του, και η συνομιλία sladkoglagolivoy του, γιατί το στόμα του ήταν γεμάτο από την χάρη του Αγίου Πνεύματος. Με το δώρο της σοφίας, κάθε μέρα, γεμίζοντας το καρδιά ακούσει τις διδασκαλίες του ποταμού, και πολλά mentees διδασκαλίες του, αφήστε όλα τα γήινα πράγματα, και σαν πουλιά, ανέβηκε στο βουνό – ένα, αφήνοντας τα μοναστήρια, το άλλο – στην έρημο, και άλλοι – έχουν αφήσει να ζήσει μαζί του .
Η καθημερινή ζωή του Αγίου καταστατικό είχε φύγει. Όλη τη νύχτα και την ημέρα μέχρι την ένατη ώρα, στάθηκε στην προσευχή, η ένατη ώρα μετά μιλάμε διδασκαλίας που συγκεντρώθηκαν κατά τη πυλώνα? Στη συνέχεια άκουγε με τις ανάγκες και τις αναφορές όλων που ήρθαν σ «αυτόν, και θεράπευσε τους αρρώστους. Στη συνέχεια, εξημέρωσε καυγάδες και διαφωνίες των ανθρώπων και ξαναχτίστηκε τον κόσμο? Τέλος, κατά το ηλιοβασίλεμα, και πάλι στράφηκε στην προσευχή. Που μεταφέρουν τα εν λόγω έργα, δεν έπαψε ποτέ να αναλάβει τη φροντίδα του κόσμου εκκλησία, καταστρέφοντας ειδωλολατρική ασέβεια, αρνείται εβραϊκή βλασφημία, εξάλειψη των αιρετικών διδασκαλιών? βασιλείς και οι άρχοντες, και όλη η δύναμη των σοφό και χρήσιμο επιστολές του αποσταλούν στο φόβο του Θεού, με το έλεος και την αγάπη και ενθουσιασμένοι για να φυλάνε το ναό του Θεού, και δίδαξε πολλά εποικοδομητική. Έτσι, οι δαπάνες μια θαυμάσια ζωή, η οποία φαινόταν αφόρητη για την ανθρώπινη φύση, είναι ήδη κοντά στο θάνατο του, με παλιά περισσότερα από εκατό χρόνια. Από την πυλώνα ήταν, πώς οι άνθρωποι γράφουν, είναι άξια της πίστης, ογδόντα χρόνια.Είναι αρκετά τελειοποιηθεί στις αρετές – ήταν ο Άγγελος της Γης και η ουράνια άνθρωπος.
Για το θάνατο του μακαριστού της Μεσογειακής έτσι λέει ο μαθητής του Anthony.
«Μια μέρα – λέει – ήταν την Παρασκευή, μετά την ένατη ώρα, όταν περιμέναμε απ «αυτόν η συνήθης διδασκαλία και την ευλογία δεν φαινόταν σε μας με πυλώνες, επίσης, το Σάββατο, και την ημέρα του Κυρίου δεν μας δίδαξε μετά τον τρόπο . του πατρικού λέξη και φοβάται εμένα, και ανέβηκε στην κολόνα και να δούμε – είναι ο μοναχός με το κεφάλι, γέρνοντας Dale όπως στην προσευχή, τα χέρια του -. διπλωμένα στο στήθος του Σκεπτόμενος ότι έχει κάνει την προσευχή, στάθηκα στη σιωπή, και στη συνέχεια, έχοντας γίνει μπροστά του, είπε:
– Πατέρα! Ευλόγησε μας, για τους ανθρώπους για τρεις μέρες και τρεις νύχτες που περιβάλλεται από τον πυλώνα, σας περιμένει μια ευλογία.
Δεν μου απαντήσατε. Και πάλι του είπα:
– Γιατί, πατέρα, δεν μπορείτε να απαντήσετε γιο σου, ότι υπάρχει στη θλίψη; Μπορεί να είναι κάτι που θα προσβεβλημένος; Άπλωσε το χέρι σου σε μένα, ώστε να μπορώ να τη φιλήσω.
Αλλά δεν υπήρχε απάντηση. Στάθηκε μπροστά του για μισή ώρα, αμφέβαλα και αναρωτήθηκε αν δεν είχε μετακινηθεί προς τον Κύριο; Κλίνω το αυτί σου με τον ίδιο, και δεν υπήρχε κανένας ήχος της αναπνοής, μόνο μια ισχυρή μυρωδιά, σαν από μια ποικιλία από αρωματικά αρώματα προήλθε από το σώμα του.
Στη συνέχεια, αντιλαμβάνεται ότι κοιμήθηκε εν Κυρίω – Τον θρηνούν, και έκλαψε πικρά. Και ήρθε σ «αυτόν, και έβαλα την κρυφή δύναμη του του, και φίλησε τα μάτια του, Bradu, το στόμα και τα χέρια, λέγοντας:
– Ποιόν μου φύγει, ο Πατέρας; Πού να ακούσει γλυκιά διδασκαλίες σας; Όπου Άγγελοι κορεσμό συνομιλία σας; Ή τι θα σας δώσει μια απάντηση για τους ανθρώπους περιμένουν την ευλογία σας; Τι μπορώ να πω για τους ασθενείς που έρχονται εδώ, ζητώντας τη θεραπεία; Και ποιος είδε τον πυλώνα της δεν είναι απασχολημένος σας, δεν χρειάζεται να φανταστεί κανείς λάμπα σας, δεν vsplachetsya; Και όταν πολλοί έρχονται εδώ από μακριά, ψάχνει για σας, και να βρει – αν θρηνήσουμε; Αλίμονο είμαι εγώ! Τώρα, βλέπετε, και αύριο – αν πάω προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά – όχι εσείς obryaschite!
Κλαίει γιατί γι «αυτόν, με την πίκρα της ψυχής, αποκοιμήθηκα, και εδώ ήταν ο Αιδεσιμότατος όπως ο ήλιος, λέγοντας:
– Δεν θα αφήσω πυλώνες, ούτε τόπο, ούτε το ευλογημένο βουνό. Ελάτε κάτω και τροφοδοτείται στους ανθρώπους μια ευλογία, γιατί είχα ήδη κοιμηθεί. Έτσι ο Κύριος θα? και δεν τους πω, ότι ήταν φήμες, αλλά πήγε περισσότερες ειδήσεις για μένα στην Αντιόχεια. Θα χρησιμεύσει επίσης ως ένα εξάρτημα σε αυτό το σημείο, και ο Κύριος θα σας ανταμείψει για την εργασία σας.
Και με ξύπνησε από τον ύπνο, και ήρθε τρέμοντας, είπε: «μη με ξεχνάς, Πατέρα, στον ιερό υπόλοιπο σου» – και έπεσε στα πόδια του, και φίλησε τα ιερά πόδια του, και αυτός πήρε το χέρι του και το τοποθέτησε στα μάτια τους, λέγοντας, «ευλογεί μου, Πατέρα,» – και πάλι έκλαψε πικρά. Στη συνέχεια, έχοντας αυξηθεί, εγώ σκούπισε τα δάκρυα που δεν αναγνωρίζουν κανέναν για το τι είχε συμβεί, ήρθε κάτω και έστειλε κρυφά έναν πιστό αδελφό στην Αντιόχεια προς τον Πατριάρχη Μάρτυρας [31] με ένα μήνυμα για την κοίμηση του μοναχού. Και σύντομα ήρθε ο πατριάρχης με τρεις επισκόπους, καθώς και ο δήμαρχος και τα στρατεύματά του, και πολλοί άνθρωποι, όχι μόνο από την Αντιόχεια, αλλά και από όλες τις γύρω πόλεις και χωριά, καθώς και από τα μοναστήρια μοναχούς με τα κεριά και θυμιατήρια, και ένα μεγάλο πλήθος των Σαρακηνών σύντομα συνέρρεαν ως ποτάμι, επειδή η είδηση του θανάτου του αιδεσιμότατου πήγε παντού, όπως μεταφέρονται από τον άνεμο. Και ο πατριάρχης πήγε με τους επισκόπους στον πυλώνα, και, λαμβάνοντας τα πολύτιμα κειμήλια, κατεδαφίστηκε και καθορίζονται στο πυλώνα. Και όλοι οι άνθρωποι έκλαψε? ακόμη και τα πουλιά στο σύνολο, μπροστά σε όλους, με μια κραυγή πέταξε γύρω από τον άξονα, σαν να θρηνούν τον θάνατο ενός τέτοιου πλανήτη λάμπα. Ένα εθνικό πένθος ακούστηκε σε επτά στάδια [32] και τα γύρω βουνά, χωράφια και τα δέντρα, φάνηκε παραπονέθηκε και φώναξε μαζί με το λαό, γιατί παντού ο αέρας ήταν σκοτεινό και φθαρμένα σκοτεινά σύννεφα. Είδα που εμφανίστηκε στα ιερά λείψανα του αγγέλου, και το πρόσωπό του ήταν σαν αστραπή, και τα ρούχα του – όπως το χιόνι, και μαζί με αυτό – οι επτά γέροι συνομιλεί?και άκουσα τις φωνές τους, αλλά αυτό που ειπώθηκε -. δεν είναι φωτισμένη, γιατί ο φόβος και τρόμος με έχει κυριεύσει «
Την ημέρα εκείνη, όταν κοιμήθηκε Αγίου Συμεών, μαθητής και μιμητής του ιερού της ζωής του του, ο Αιδεσιμότατος Daniel [33] , – λίγο πριν από την εποχή που ήταν στο στόμα της Μαύρης Θάλασσας, κοντά στην Κωνσταντινούπολη προορίζεται επίσης να αναρριχηθεί τον πυλώνα, – φαίνεται από την πλευρά της, όπου ήταν ένας πυλώνας του Αγίου Συμεών, ένα μεγάλο μέρος της ουράνιας υποδοχής, αυξάνεται από τη γη στον ουρανό, και ανάμεσά τους η χαρούμενη ψυχή ανεβαίνει αγίου Συμεών. Και δεν είναι μόνο ο Αιδεσιμότατος Daniel, αλλά και ευλογημένο Αυξέντιος [34] , από την έρημο κάλεσε το Συμβούλιο της Χαλκηδόνας [35] , είδα το ίδιο πράγμα, τότε είναι στη Βηθανία [36] .
Όταν χρεώνεται ήταν λείψανα του Αγίου Συμεών σε ένα φορείο έκανε, ο πατριάρχης βάλει εμπρός το χέρι του, που θέλουν να λάβουν την ευλογημένη μνήμη του λίγο τα μαλλιά από Brady Αγίου, και αμέσως στερέψει το χέρι του. Και μόνο μετά από όλα την ένθερμη προσευχή προς τον Θεό γι «αυτόν και τον πατριάρχη άγιο χέρι του Θεού έγινε υγιής. Λαμβάνοντας τα λείψανα του Αγίου Συμεών με το τραγούδι του ψαλμούς τους έφερε στην Αντιόχεια, και άφησε όλη την πόλη για να συναντηθούν.Υπήρχε επίσης ένα άτομο κωφάλαλου για περίπου σαράντα χρόνια. Από τη στιγμή που είδε το σώμα του αγίου μοναχού, αφού χαλάρωσε την ακοή και τη γλώσσα του, και αυτός έπεφτε κάτω πριν τα ιερά κειμήλια, δήλωσε: «Για το όφελος των ήρθες, ο υπηρέτης του Θεού, για ιδού σου έρχονται με θεράπευσε.»
Οι κάτοικοι της Αντιόχειας, λαμβάνοντας το σώμα του αγίου, αγαπητέ χρυσό και ασήμι, τον μετέφερε στη μεγάλη πατριαρχική Εκκλησίας [37] , και πολλά θαύματα και θεραπείες ήταν στον τάφο του. Λίγα χρόνια αργότερα η εκκλησία δημιουργήθηκε στο όνομα του Αγίου Συμεών, και κινήθηκε προς την ιερά λείψανα του.
Πέθανε κατά τη βασιλεία του αναθ Λέων ο Μέγας [38] , στο 4ο έτος της βασιλείας. Ήταν το 460 ο έτος π.Χ. Lion King σταλεί στην Αντιόχεια ζητώντας από τους έδωσε τη δύναμη να μεταφέρει το μοναχό στην Κωνσταντινούπολη? αλλά δεν ήθελε να χάσει μια τέτοια προστάτη, είπε Tsarev αγγελιοφόρους:
– Από το χαλάζι τοίχους μας από πέτρα δεν το κάνει, επειδή έχουν πέσει, εν μέρει καταστράφηκε από την οργή του βασιλιά, και εν μέρει συνθλίβονται από το μεγάλο σεισμό [39] , στη συνέχεια, προκειμένου για κάτι και μας έκανε άγιο Συμεών το σώμα που ήταν μαζί μας στον τοίχο και την προστασία [40] .
Στον ίδιο χώρο όπου ήταν ο πυλώνας του Αγίου Συμεών, δημιουργήθηκε στο όνομα της όμορφης σταυροειδής εκκλησία του και κατασκεύασε ένα μεγάλο μοναστήρι [41] . Και αυτός εκπλήρωσε την υπόσχεσή του στον μοναχό, ο οποίος μίλησε σε ένα μαθητή όραμα Antony, – δηλαδή, ότι δεν θα αφήσει τη θέση του: για θαύματα και θεραπεύοντας τους αρρώστους υπάρχει έλλειψη. Την ημέρα της μνήμης του κάθε χρόνο ήταν το μεγάλο αστέρι του πυλώνα και φωτίστηκε το σύνολο της χώρας.Σχετικά με το φαινόμενο των άστρων που δείχνουν πολλά ιστορικά συγγραφείς, και ιδιαίτερα ευάγριος σχολαστικός [42] ο οποίος είχε δει με τα ίδια μου τα μάτια. Το ίδιο Ευάγριος γράφει ότι αυτό το ιερό μέρος δεν ήταν διαθέσιμη για τις γυναίκες, και έντονα φρουρείται, δεν τόλμησε να αγγίξει το όριο πόδι της κυρίας, εισάγετε για την οποία δεν επετράπη καν η ηγουμένη Μητέρα. Λέγεται ότι μια γυναίκα ντυμένη σαν άντρας, να μην μάθουν να εισέλθουν στην εκκλησία του Αγίου Συμεών, και όταν άγγιξε το όριο εκκλησία, αμέσως έπεσε πίσω νεκρούς. Αν, όμως, ήρθε μια γυναίκα, και, σύμφωνα με τον Νικηφόρο [43] , δεν τόλμησε να προσεγγίσει το φράχτη, και διαμορφώθηκε σε απόσταση και να κάνουν τις προσευχές τους, παρά τη πυλώνα.
Και όλα αυτά έρχονται με την πίστη δεν στερούνται της χάριτος του μοναχού, αλλά έλαβε βοήθεια και διάφορες θεραπευτικές και επιστρέφουν με χαρά, επειδή του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, το ένα στην Αγία Τριάδα του Θεού, είναι τιμή και δόξα και λατρεία, τώρα και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων . Αμήν.
Λόγο των Meadows [44] της Μίνας Διάκονος,
ο οποίος απεβίωσε, παραιτήθηκε από το μοναστικό τρόπο, και πάλι στην Αγία Συμεών τον έντυσε και δραπέτευσε
Ο Γιώργος μας είπε Raifa [45] έναν αδελφό, έναν πρώην διάκονο εκεί, που ονομάζεται Μίνα:
«Ήρθε από το μοναστήρι, και – τι του συνέβη, δεν ξέρω – αλλά έφυγε από το βαθμό του μοναχού και έγινε μια αφελή (λαϊκός) Μετά από πολλές ημέρες, πήγε στην πόλη του Θεού Αντιοχείας και, όταν πέρασε από τη Σελεύκεια. [46] , είδε από το μοναστήρι μακριά του Αγίου Συμεών, και είπε στον εαυτό του: «Ελάτε, δείτε μια μεγάλη Συμεών, γιατί ποτέ δεν έχω δει» Όταν ήρθε στον πυλώνα και πλησίασε έτσι ώστε είδε άγιος του, Συμεών έμαθε από τον Θεό ότι η Μίνα ήταν μοναχός και. πέρασε υπηρεσία διάκονος, και, καλώντας τον υπηρέτη του, είπε:
– Φέρτε μου το ψαλίδι εδώ.
Ο εργαζόμενος έφερε. Συμεών του είπε:
– Ευλογητός ο Κύριος, που υπόσχεται – και επεσήμανε το δάχτυλό του στο Mina και γύρω από πυλώνες ήταν πολλές.
Μίνα, σαστισμένος λέξεις άγιος και μεγάλος φόβος αναδύεται σε καμία περίπτωση δεν έρχονται σε αντίθεση αντίληψη ότι ο Θεός είχε αποκαλύψει στο γέροντα σχετικά με αυτό. Σύμφωνα με την κουρά και είπε προς αυτόν μεγάλη Συμεών: «Ας κάνουμε μια προσευχή, Διάκονος,» και όταν έκανε την προσευχή, είπε, ο άγιος: «. Ελάτε σε Raif, απ «όπου ήρθες»
Όταν άρχισε να μιλάει: «Δεν μπορώ να αντέξει την ντροπή των πατέρων», – είπε ο Συμεών:
– Να έχετε πίστη μου, το παιδί μου, – ότι ήταν τώρα, δεν υπάρχει καμία ντροπή σε σας, πατέρες, και ο κόσμος θα σας δεχτεί, και η χαρά σας θα είναι μαζί τους, και η διασκέδαση της επιστροφής σας. Και ξέρω ότι ο Θεός θα σας αποκαλύψει μια πινακίδα, με την οποία μαθαίνουμε ότι σας έχει συγχωρέσει την αμαρτία σου, για ανείπωτη χάρη Του.
Όταν ήρθε στην Raif, ο πατέρας του έλαβε με ανοικτές αγκάλες και έμεινε με το βαθμό του διάκονοι.Μια μέρα, Κυριακή, όταν μετέφερε το ζωογόνο αίμα του μεγάλου Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού – ξαφνικά εμφανίστηκε στα μάτια του. Και λόγω αυτού του ζωδίου πατέρες έχουν γνωστό, ότι ο Κύριος έχει συγχωρέσει την αμαρτία του, σύμφωνα με τα λόγια του αγίου Συμεών [47] .
Το θαύμα των Αγίων Συμεών πάνω από τον πρεσβύτερο
Μια ορισμένη γέροντας καθόταν κάπου στον προθάλαμο του ναού και να διαβάσετε το Ιερό Ευαγγέλιο. Και ένα κακό πνεύμα ήρθε σ «αυτόν, με τη μορφή των νεφών του σκοτεινή και ζοφερή, και ως το καπό προς τα κάτω, και τυλιγμένο το κεφάλι του? και πήγε να τον ότι το φως και την κατανόηση που είχε ληφθεί μακριά, και χαλαρή όλα τα κόκαλά του, και ο ίδιος δεν μπορούσε να μιλήσει. Άρχισε τον βρήκε ξαπλωμένο νεκρό? και έμεινε σε αυτή τη νόσο για εννέα χρόνια και δεν μπορούσα να γυρίσει από την άλλη πλευρά, αν κάποιος δεν τον βοηθήσει. του ΡΕΤ, ακούσει για το ιερό Συμεών, πήγε στον άγιο, που μεταφέρουν τον άρρωστο στο κρεβάτι, και δεν έρχονται κάτω σε ένα πεδίο για τρεις από το μοναστήρι, σταμάτησε εκεί για να ξεκουραστούν. Και του Αγίου Συμεών, ο οποίος στεκόταν στην προσευχή, ήταν ανοικτή για Prester. Τα μεσάνυχτα, κάλεσε το ιερό ένας από τους μαθητές του, και του είπε:
– Πάρτε μακριά το νερό και να πάει γρήγορα? θα βρείτε ένα γέροντα φοριέται στο κρεβάτι, πασπαλίζουμε με νερό, και να του πω το εξής: «λέγω σοι αμαρτωλή Συμεών:. στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, ξεσηκωθούν και να αφήσει το κρεβάτι σας και ελάτε μαζί μου στα πόδια μου»
Ο μαθητής πήγε και έκανε σύμφωνα με τον λόγο άγιο. Στη συνέχεια, προέκυψε ένας πρεσβύτερος είναι αρκετά υγιές, και ήρθε και χύτευση εαυτό του κάτω πριν από έναν άγιο.
Ο άγιος είπε:
– Σταθείτε όρθιοι, δεν πρέπει να φοβόμαστε! Παρά το γεγονός ότι ο διάβολος προκάλεσε σας θλίψη για εννέα χρόνια, αλλά η ανθρωπιά του Θεού δεν θα σας εγκαταλείψει μέχρι το τέλος της μήτρας. Για το γεγονός ότι δεν έχετε το φόβο του Θεού, ακόμη και προσβλητικό για το ιερό συμπεριφέρθηκε στον ιερό βωμό και πριν από την ανακάλυψη της αλήθειας ακούει τους επικριτές καταδικάζουν κρυφά τους γείτονές τους, και χωρίς ενοχές προσβεβλημένος εκείνους συκοφαντίες, την αποβολή τους από την κοινωνία του Αγίου .. Tyne, και, δημιουργία της, πολλοί αναξιοπαθούντα Chelovekolyubtsa Θεός και ο διάβολος είναι πολύ ευχαριστημένοι – για πάνω σου, και ο διάβολος πήρε την εξουσία. Αλλά καλοσύνη και το έλεος του Θεού έχουν πολλαπλασιαστεί πάνω σας. Εκείνοι τους οποίους έχετε θλίψη αφορισμό, θα βρείτε είστε πολύ άρρωστος: προσεύχονται για σας, για να μπορείτε να ανακτηθούν, συγχωρεί τους? και πώς έκανε το έλεος του Θεού σε σας, και να σας δείξει καλοσύνη σε αυτούς, και, λαμβάνοντας τη γη μακριά, πασπαλίζουμε πάνω τους.
Και ο γέροντας πήγε με χαρά, ευχαριστώντας τον Θεό, και έκανε όπως είχε εντολή να τον άγιο. Και αμέσως επουλωθεί και εκείνων δοξάζοντας τον Θεό [48] .
σημειώσεις
[1] Καππαδοκία – μια περιοχή της Μικράς Ασίας. Καππαδοκία ήταν στο παρελθόν ένα ανεξάρτητο κράτος. Με 363 για 370 π.Χ. Αρχικά είχε αποκλειστεί από τους Πέρσες, στη συνέχεια, τους Μακεδόνες. Στη συνέχεια, πριν από τον 16ο μ.Χ. είχε και πάλι τους βασιλιάδες τους. Στο 17, με τον αυτοκράτορα Τιβέριο συνδέθηκε με τον Πόντο και την Μικρά Αρμενία και μετατράπηκε σε ρωμαϊκή επαρχία. XI στο τέλος. (1074) Καππαδοκία έπεσε υπό τουρκική κατοχή, και εξακολουθεί να ανήκει από αυτούς. Στις ημέρες του prep. Συμεών ο Χριστιανισμός άνθισε εδώ. Οι μεγάλοι δάσκαλοι της Εκκλησίας :. Αγίου Γρηγορίου Nazianzen ., Ένας φίλος του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου , Αγίου αδελφό. Βασίλειος Άγιος Γρηγόριος Νύσσης – γεννήθηκαν kappadokiane.
[2] Δηλαδή πάνω από αυτό διεπράχθη Μυστήριο του Αγίου Βαπτίσματος, το οποίο στην Αγία Γραφή ονομάζεται η πλύση (βλέπε … Τίτος 3: 5 ? Εφεσίους 5: 26 ).
[3] Η Rev .. Συμεών δεν ήταν πραγματικά λεκτική ποιμένα των προβάτων, δηλαδή, Δεν είχα καμία ιερατική αξιοπρέπεια, και ονομάζεται έτσι επειδή η ίδια η ζωή και τις διδασκαλίες του (μιλώντας) κατεύθυνε τους ανθρώπους στη σωτηρία.
[4] Στην Ανατολή, τα βοοειδή εξακολουθούν να βόσκουν όλο το χρόνο και δεν αποβάλλει μόνο σε βαρύ χιόνι και καταιγίδα, τότε που διαμένουν σε ειδικά στυλό.
[5] Το Ευαγγέλιο Μακαρισμούς είναι Ευαγγελιστών: Ματθαίος 5 :. 3-12 και Λουκά 6: 20-23. .
[6] Οι πρώτοι Χριστιανοί κατά τη διάρκεια της προσευχής έπεσε μπρούμυτα στο έδαφος, που απεικονίζει τον διασχίζουν, δηλαδή, τεντώνοντας τα χέρια του στις πλευρές? Αυτό εκφράζεται μέσα από την πίστη στον Εσταυρωμένο Κύριο και τη συνείδηση της ανθρώπινης αμαρτίας.
[7] Δηλαδή είναι δύσκολο να φτάσετε στο (ηπειρωτική χώρα) γης.
[8] Ευλογημένος Θεοδώρητος, επίσκοπος Κύρου , ο οποίος έζησε ταυτόχρονα με το δάσκαλο. ο ίδιος ο Συμεών τον επισκέφθηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο πυλώνα. Γράφει: «οι πράξεις της καθόλου να καταθέσει, αλλά φοβούνται να ξεκινήσει η αφήγηση που δεν φάνηκε να τους απογόνους καταπληκτικά και αναληθής, δεδομένου ότι υπερβαίνει την ανθρώπινη φύση.»
[9] Ο ηγούμενος (από την ελληνική -. Leader) – Επικεφαλής της μοναστικής Σκήτης.
[10] Laurus (από την ελληνική -. Μέρος της πόλης, Lane) – Kelly σειρά, που βρίσκεται στο φράκτη γύρω από το σπίτι πριν, με τη μορφή της σοκάκια της πόλης. Η πρώτη και η τελευταία ημέρα της εβδομάδας ερημίτες συναντήθηκαν για τη λατρεία? άλλες ημέρες σιώπησαν. Η ζωή στην Laurus ήταν πολύ πιο δύσκολο από ό, τι σε άλλα μοναστήρια. Από την αρχαιότητα το όνομα «Laura» εφαρμόζεται στους πολυπληθείς και σημαντικά μοναστήρια. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στην Αίγυπτο και στη συνέχεια στην Παλαιστίνη.
[11] Δηλαδή, από τους κάδους, τα οποία πωλούνταν νερό από το πηγάδι.
[12] Ένα σχοινί φτιαγμένο από κλαδιά φοίνικα – όπως Mochalny μας.
[13] πουκάμισο μαλλιά – εσώρουχα, υφασμένα από τρίχες αλόγου και φοριούνται από ασκητές σε ένα γυμνό σώμα.
[14] «Kelly» είναι λατινικά για τη σωστή κυτταρική.
[15] Η αγκώνα ή Lakota – ένα μέτρο μήκος ίσο με 10.5 ίντσες.
[16] δεμάτι που επιβάλλονται στο μυαλό του Θεού – είναι τολμηρό σκέψεις ενάντια στις αλήθειες της Αποκάλυψης και της Εκκλησίας των ορισμών. Φέρνοντας σε αιχμαλωσία κάθε νου μέσα στην υπακοή του Χριστού – στη συνέχεια να κάνουν το μυαλό να υποβάλει την αλήθεια του Χριστού, να αναγνωρίσει το ύψος και τη δύναμή της.
[17] Iberia – τρέχουσα Γεωργία.
[18] ούρηση sochivo – βραστά ή εμποτισμένο αποξηραμένα φρούτα, ρύζι, σιτάρι, κλπ
[19] έχουν Περιφράξεις ανεγερθεί, αυτοί οι άνθρωποι προέρχονται από ξερολιθιές. Τέτοια περιφραγμένο χώρο που ονομάζεται Mandre, και όπως εγκαταστάθηκαν που ήθελαν να αγωνιστούν από κοινού υπό την καθοδήγηση του Σεβ. Συμεών, κάλεσε τον Αρχιμανδρίτη (για παράδειγμα, στην υπηρεσία Minee).
[20] Αγ Μελέτιος ήταν ο πατριάρχης Αντιοχείας από 358 381 το χρόνο, και II των υψικαμίνων, ή Domnin – 441-448
[21] Αντώνιος ήταν μαθητής του Αγίου Simon και έγραψε τη ζωή του.
[22] Οι Σαρακηνοί – οι κάτοικοι της Αραβίας. Αρχικά το όνομα αυτό ονομαζόταν αρπακτικά νομαδική φυλή, και αργότερα χριστιανοί συγγραφείς έχουν μεταφερθεί αυτό το όνομα σε όλα, και μουσουλμάνων σε γενικές γραμμές.
[23] PARD, ή λεοπάρδαλη – ένα θηρίο αρπακτικά, όπως μια τίγρη, αλλά ανώμαλος, δεν ριγέ δέρμα και λιγότερο την ανάπτυξη.
[24] Κατά τη διάρκεια της ζωής του αιδεσιμότατου ήταν αρκετές πόλεις με το ίδιο όνομα? που βρίσκεται πλησιέστερα προς τον τόπο όπου δραπέτευσε, ήταν Αντιόχεια Σελεύκεια (κοντά στην πόλη της Σελεύκειας Πιερίας).
[25] το έλεος των άγριων θηρίων εγκληματίες – μορφή τιμωρίας – ήταν συνήθως σε ειδικά κτίρια τα οποία ονομάζονται τσίρκα, και ήταν σχετικά με την κληρονομιά από την εποχή της παγανιστικής δημοφιλές θέαμα.
[26] Ισμαηλίτες – απόγονοι του Ισμαήλ, ο γιος του πατριάρχη Αβραάμ από την Άγαρ: cm. Γεν 25: 12επ.
[27] Οι Σκύθες ζούσαν κυρίως κατά μήκος των βόρειων ακτών της Μαύρης Θάλασσας.
[28] βασίλεψε 408-450
[29] Ευτυχή, καταδίκασαν IV Οικουμενική Σύνοδος, δίδαξε ότι ο Ιησούς Χριστός είχε μία φύση – το Θείο, ενώ η Αγία Εκκλησία ανέκαθεν αναγνώριζε και αναγνωρίζει τις δύο φύσεις, χωρίς σύγχυση, και αδιάσπαστη στον Ιησού Χριστό. – Θεία και την ανθρώπινη.
[30] βασίλεψε από το 450 στο 457
[31] Μαρτύριο ήταν ο πατριάρχης Αντιοχείας από 456 σε 468
[32] Στάδιο – ένα μέτρο μήκους, περίπου 88 οργιές? επτά στάδια – περίπου 1,25 μίλια.
[33] Η μνήμη του είναι 11 Δεκέμβρη.
[34] Η μνήμη του Αγίου Αυξέντιο 14 Φεβρουαρίου.
[35] Συμβούλιο της Χαλκηδόνας – 4η Οικουμενικό – ήταν 451
[36] Βηθανία – το χωριό νότια-ανατολικά της Ιερουσαλήμ, μίλια σε 2 με λίγο, στους πρόποδες του Όρους των Ελαιών.
[37] Η Μεγάλη Εκκλησία στην Ανατολή καλούνται ναούς, βρίσκεται στην Πατριάρχης και ανέθεσε την εκτέλεση της υπηρεσίας τους είναι οι πατριάρχες.
[38] Η Μεγάλη Lion βασίλεψε από το 457 σε 474 χρόνια.
[39] Εδώ, βέβαια Συρίας Αντιοχείας, μία φορά μαγευτική πρωτεύουσα της συριακής κυβέρνησης, και τώρα η φτωχή πόλη της Ασιατικής Τουρκίας.
[40] Μερικά από τα λείψανα του Αγίου Συμεών στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε St Daniel Στυλίτη μέσα από τις προσευχές του, όπως είναι γραμμένο στη ζωή αυτού του αγίου – 11 Δεκέμβρη.
[41] Σε μια VIII. Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός συνθέσει ένα κανόνι του Αγίου Συμεών, και από τον πατριάρχη Herman Εκκλησία πήρε ιερό άσματα προς τιμήν του αιδεσιμότατου.
[42] ευάγριος σχολαστικός, ο οποίος έζησε στο VI., Ηχογραφημένες «Εκκλησιαστική Ιστορία».
[43] Νικηφόρος Κάλλιστος, ο οποίος έζησε τον XIV αιώνα., Έγραψε την «Ιστορία της Εκκλησίας.»
[44] «Πνευματική Λιβάδι» – η σύνθεση του μοναχού Ιωάννη Mosha , περιέχει ιστορίες από τη ζωή της Ανατολικής ερημίτες.
[45] Raif – ένα χωριό στην ανατολική ακτή της χερσονήσου του Σινά.
[46] Σελεύκεια – Συρίας παραθαλάσσια πόλη στις ακτές της Μεσογείου, δυτικά της Αντιόχειας και στις εκβολές του ποταμού Ορόντη.
[47] διάκονος Εκδήλωση Minoyu μπορεί να γίνει κατανοητό με αυτόν τον τρόπο. Για κάποιο άγνωστο λόγο, Μίνα εσκεμμένα άφησε το μοναχισμό και διάκονο και ξόδεψε το χρόνο ως λαϊκός. Αυτή η αυτο-θέλησης από την πλευρά του, βέβαια, ήταν μια σοβαρή αμαρτία, αλλά την ίδια στιγμή χωρίς δίκη εκκλησία πάνω του, δεν μπορούσε καν να τιμηθεί χάσει τη χάρη διακονίας τους. Κατά συνέπεια, η παραπάνω Minoyu δεσμευτεί κατ «εντολή της Μεσογειακής όρκους, καθώς και η απαγγελία των προσευχών Minoyu, δηλαδή λιτανείες, ήταν εικονιστικά μόνο η ορατή υπενθύμιση της Μίνας εγκαταλείφθηκε εσκεμμένα μοναστική ζωή τους και διακονία διακονική? μέσω αυτής της υπενθύμισης Μοναχός προφανώς ήθελε να προκαλέσει Μίνα μετάνοια και, επιπλέον, ίσως – για να αποθηκεύσετε την αδελφότητα της Μονής των ευκαιριών αμφιβολία για Ορυχείων συνεχίσει να υπουργείου διακονική.Όσο για το ξέσπασμα των ματιών της Μίνας, αυτό σήμαινε ότι η Μίνα τιμωρηθούν για την αμαρτία του από τον Θεό και, ως εκ τούτου, μεγαλύτερη τιμωρία (στην εκκλησία του μοναστηριού καταστατικό και τους κανονισμούς) δεν μπορεί να είναι.
[48] Αυτή η ιστορία είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι αφόρισε πρεσβύτερος για συκοφαντική δυσφήμιση, ακόμη κι αν αθώοι στερήθηκαν της κοινωνίας του Αγίου. Μυστήρια, ωστόσο, υπέστη μια σοβαρή ασθένεια, και οι ίδιοι, σαν να αγνοεί την αθωότητά του, προσεύχεται για την ανάκτηση πρέπει να τους χωρίσει, προκειμένου να λάβουν από το συγχώρεσή του, να έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν Αγίου Tyne. Αυτή είναι, λοιπόν, η δύναμη του Αγίου. Μυστήρια ότι η στέρηση από αυτούς, αν και δεν είναι σφάλμα του λείπει, δεν υπάρχει